1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582259 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1521895

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?

Om vi enbart fokuserar på Timrå, hur ska de locka tillbaka publiken? De allra flesta har ju blivit alltför bekväma hemma i tv-sofforna...

Ni som huserar här, går ni på matcherna? Om nej, varför inte? Försöker ni locka med er någon extra kompis, kollega? Hur ska TIK skapa drag kring matcherna?

"– Vi hoppas att hela regionen kommer till våra hemmamatcher och ger oss stöd, annars finns risken att vi i framtiden inte har något elitlag i ishockey, säger Lars Nolander."

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?

Laken: Jag kan inte svara på alla dina frågor men lite kan jag kommentera.

Vi som huserar här? Jag tror att många av oss också går på matcherna. Jag själv försöker gå på alla. När jag inte kan gå själv så lånar jag ut de två årskort jag har. Min devis är; Platserna är betalda och skall användas, alltid!

Jag blir besviken när jag ser platser, som jag vet är sålda, men står tomma och inte utnyttjas. Detta tror jag förekommer med många platser köpta av företag. Man kan ju önska att dessa i sin organisation ser till att så inte sker. Om dom inte har intresserade medarbetare internt så borde dom kunna låna ut korten till andra som vill gå. Då blir det i alla fall mer folk i arenan. Man kan kanske på det sättet också bredda intresset för ishockey. Önsketänkande kanske? Men varför inte?

TV-sofforna? Detta är ett fenomen som hockeyligan skapat genom att sälja sändningsrätten och det får alla lag mycket bra betalt för. Att det sedan inte ger den totalupplevelse som att se matcherna live är en annan sak. Vi som går känner till skillnaden. Många av oss ser ju bortamatcherna hemma eller på sportbarer och kan jämföra. För mej är det som natt och dag. 

Sen vill jag bara understryka din önskan om att vi lockar med andra. Det är en viktig väg för att öka intresset. Gör det, flera! Kanske Timrå IK har möjlighet att införa någon form av uppskattning till de som gör detta, kalla det bonus, rabatt eller vad som helst men att man uppmärksammar det på något vis. 

Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
Laken: jag bor 19 mil ifrån arenan . Försöker gå i alla fall på 8-10 grundserie matcher . I gengäld så jobbar jag med ungdomar och kan ibland få med mej ett bra gäng ner . På aik matchen tex så va vi 15 pers på sittplats :) fina slantar
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
Laken: Jag går på alla hemmamatcher(sittplats), köper oftast nån korv eller två och en dricka också. Samma med polarn jag brukar gå med. Det är ett privilegium att hålla på Timrå IK och få göra det i Elitserien.
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
Laken: Jag är inne på min tredje säsong med säsongskort och jag brukar sällan missa att gå på matcherna. Nu har jag varit stadig besökare tidigare år även utan säsongskort, men det är ju något mer ekonomiskt att pröjsa i förväg. Den förra säsongen var ju ett rent frosseri i på förhand säkra förluster, men att ge upp fanns inte på världskartan så jag såg varje match på plats ändå.

Familjen flyttade hit till Söråker i början av april. Med Timråmått mätt kan vi säga att vi var närapå färdigflyttade när segerpucken mot Leksand slogs in.
Flytten betyder att jag förutom de gånger som familjen (oftast frun då vår 3,5-åring är något liten att orka se hela kvällsmatcherna ännu) följer med nästan alltid åker själv. Vid nåt tillfälle har min svärfar åkt med, men i regel kommer jag ensam till match.

Det är väl saker runt matcherna som ev. kan locka folk. Att det händer nåt förutom hockey. Nu menar jag inte att man ska dra dit Surf-Eriks igen, men att göra nåt så det blir en happening av det.
För den oinvigde så underhöll detta coverband Timråpubliken under hockeypauserna för dryga femtontalet säsonger sedan.
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?

Laken: man kanske ska göra priserna mer attraktiva, 120kr ståplats, jämfört med luleås 80kr. alla ska ha råd och se hockey.

det är resa till arenan också. hur bra är bussförbindelsera till Eon?

 

Kommentera