1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582364 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1531058

Sv: Apropå nånting...
Olle: Sant! Jag är jäkligt besviken över att han inte kom hit men man måste kunna skilja på sak och person. Det är ingen tvekan om att Timrå är n:o 1 i Sverige (på elitnivå) för Z:a. Annat snack är ju snudd på kränkande. Sen vad han har för anledningar till att inte komma hit, vem som sagt nej till vem osv, det har vi här inne antagligen mycket knapphändig kännedom om. Pratar vi om att "ha råd" så är det nog inget snack, klart han ur det perspektivet skulle kunnat betala sin egen försäkring. Det känns väl dock aningen naivt att tro att det var "the big issue"...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...

mikenomad:

Kolla reprisen på Sportspegeln - Z ville inte betala sin egen försäkring för att spela i ekonomiskt tyngda Timrå - Därför blev det Zug.

Pengar = The big issue. 

Nä dags o hissa legendens/Köngens tröja i Eon.

Kommentera

Sv: Apropå nånting...

mikenomad: Jag försöker att undvika att tänka på om han kunde betala sin egen försäkring eller om nubben kunde ha löst det. Jag tror att det är lite mer politik i det hela än vad som framgår här. Han är en talesman/medlem/förhandlare (eller vad man nu vill kalla det) åt NHLPA, först och främst tror jag (som andra redan varit inne på) att det skulle framstå lite oseriöst om han sitter och försöker förhandla upp lönerna åt spelarna å ena sidan och å andra sidan betalar han miljonbelopp för att få spela hos oss.

Sen tycker jag någonstans att det är mastigt att kräva att någon ska betala 1 miljon i månaden för att få spela hockey, oavsett om man har 10 eller 100 miljoner på kontot. Det är inte ett bevis på "klubbhjärta" i min mening, hela tanken känns för mig absurd.

Dessutom så har vi hela grejen med att hedra den överenskommelse som råder. Jag vet inte vad Timrå IK tagit i hand på bakom stängda dörrar. Någonstans måste man ha dragit ett sträck. Varför spelar annars inte Lundqvist i Frölunda eller Enström i Modo? Lindbäck i Brynäs? Modo och Frölunda tycker uppenbarligen att dom fortfarande har rent mjöl i påsen, annars skulle dom väl släppa på alla bromsar som finns?

Jag tyckte att någon sa att det fanns sponsorer redo för att betala för Z i Timrå och om så var fallet så måste man ju anta att den här dealen man tagit i hand på, är starkare än vad många tror. FBK fick ju tex sin nyckelspelare skadad nu i någon månad, har dom tagit in någon lockoutad spelare?

Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Jag har hela tiden ansett det orimligt att ifrågasätta hans klubbhjärta för att han inte betalar sin egen försäkring. Det låter dock som ett lite märkligt uttalande. Vad ställde reportern för fråga?
Kommentera