1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582205 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1547576

Sv: Apropå nånting...
Angående hockeyn igår. Jag skulle vilja säga att 4-dommarsystemet samt diciplinnämnden plus alla tv sändningar har förstört hockeyns själ. Glöden är bort. Det finns ingen energi längre. Det är innebandy. Efter matchen igår stod Cmore Granqvist och boorken och pratade om avstängningar efter tacklingar mot huvudet. Detta i en match som var inte alls ful. Tvärtom var tacklingarna helt korrekta. Men det har blvit dagis över det hela. Finns ju inte antydan till ett slagsmål längre heller. Sedan undrar man varför publiken sviker Elitserien, jo för att glöden är borta.
 
Det är i Allsvenskan hockeyn lever och frodas. Det är dit vi ska, old time hockey.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...

The great one: Ett fullkomligt lysande inlägg!

Du har helt rätt hockeyns själ är helt på väg att försvinna! Det är inga känslor i matcherna längre! Och då har jag inte bara sett Timrås matcher. Förr var det hårda och justa tacklingar, slagsmål och en grym stämning på matcherna!
Nu är det 4 domare (som bryter minsta lilla närkamp), aldrig något handgemäng och ständiga ärenden hos disciplinnämnden!

Varken Ahnelövs eller Bagarns tackling var med något uppsåt att skada. Armbågen på Friberg var däremot ful.

Ska det vara så här i Elitserien kan jag lika gärna åka ur! Kommer ni ihåg när Styf stod upp för laget, vilken stämning det blev! Hur ofta ser ni sådant nuförtiden?

Klart publiken sviker när inte spelarna tillåts visa känslor!
Nu granskas varje liten situation från 17 kameror i slow-motion..

Fy f-n för Christer Englund & co som är på väg att förstöra hockeyn totalt!

Kommentera

Sv: Apropå nånting...
The great one: väl talat. Sen hade Wikegård en poäng häromdagen då han pratade om just detta och att spelarna tyvärr skadar sig för ofta i tacklingssituationerna, teorin var att man redan i unga år förbjudit tacklingar, en grundsten i hockey och att spelarna inte får lära sig att spela hockey med tacklingar och därför inte vet eller har det i ryggraden att man måste titta upp och kunna försvara sig bättre.
Jag håller med definitivt, glöden är inte densamma!

Nu är jag Ingen som förespråkar slagsmål, men finns det något som kan tända en avslagen match och en avslagen publik så är det en ordentligt fight, så sluta dela ut utvisningar och matchstraff när 2 eller flera tar en fight för att tända tillställningen.
Kommentera