1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580616 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1564842

Sv: Apropå nånting...
Kattgubben: Ja visst fan känns det lurt. Och det verkar de vara medvetna om att folk tycker för artikeln avslutas med att det är lite tillfälligheter, att de tänkt varva men när vi fick lite häng på Växjö och Bello var den som stod då och gjorde det bra så fick han fortsätta. Enligt Montén har de dock inte spikat vem som blir 1:e i en trolig KS, han säger sig förstå att folk kanske håller Jocke högre men hans uppfattning är att det är jämnt mellan de två.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...

Hej Gästboken!

Det här med målvaktsmatchningen (och dagens intervju i ST) gör mig så pass konfunderad att jag bara måste damma av mitt insomnade konto;

Alltså vad är egentligen anledningen till att Bellissimo, som - utan några som helst tvivel genomgående har varit sämre än Jocke – ändå får spela mer, och har fått göra det sen säsongens början?

Montén förklarar i ST: ”Jag kan förstå att många håller Jocke lite högre med tanke på fjolåret, men vi tycker att det varit jämnt mellan dem.

Nej det har inte varit jämnt mellan dem. Eller är det här jämnt?

Jocke:  24 spelade matcher, 10 segrar, 92.85% och 1.95 insläppta i snitt.

Bellissimo: 28 spelade matcher, 8 segrar, 91.39% och 2.31 insläppta i snitt.

(Den som vill/orkar får gärna räkna ut segerprocenten).

Detta är alltså siffror som rör nuvarande säsong och inte har någonting med fjolåret att göra (men visst, Jocke är sedan tidigare en mer meriterad målvakt, absolut).

Förklaringen att ”vi ville ha igång båda till februari därför har vi varvat när vi trodde att det ändå var kört”, håller inte som förklaring när man ser till hela säsongen; Bellissimo fick ju de facto spela mer redan i höstas. Jocke låg dessutom i topp statistiskt i hela serien tidigt. Så vad krävs för att Timrå ska ha en uttalad förstekeeper? Är det ens någonting man vill ha? Med tanke på att både Jocke (förståeligt) och Belissimo tydligen båda har varit sura pga matchningen under säsongens gång kan ju jag, i all min amatöranda, tycka att det borde vara bättre för den allmänna målvaktsharmonin i laget att köra en uttalad målvaktspolicy där alla vet vad som gäller - istället för att valet ” handlar lite om tillfälligheter”.

En annan förklaring är att Jocke haft vissa skadebekymmer. Och ja, det stämmer, men han har överlag varit pigg och beredd att spela för det mesta under säsongen (och det råkar jag veta närmare än det lilla som har stått om det i pressen). Dessutom så förklarar inte skadebiten att när Jocke väl är frisk – och i form – ändå får kliva åt sidan efter tre raka segrar som nyligen. Och efter den 3:e segern så var det inte alls ”kört”, om nu det skulle vara motivet till bytet.

Jag vill minnas att Montén uttalade något i höstas om att man satsade på de olika matcherna för olika motstånd, något slags aktivt målvaktsmatchande där Bellissimo skulle passa bättre mot visst motstånd och Jocke mot ett annat. Jaha. Tja, jag är väl kanske konservativ som ändå tycker att det finns en idé med en uttalad förstemålis. Jag tycker mig också se att det är precis just så som de flesta framgångsrika lag matchar en statistiskt bättre målvakt. Jag har däremot väldigt svårt att hitta motsvarande exempel på andra klubbar där en statistiskt underlägsen målvakt frivilligt (alltså bortsett skador) matchas hårdare.

Nu får vi se hur det blir till det eventuella kvalet, men har det nu varit ett självändamål att hålla ”båda igång” tills dess så verkar det snarast som det (också) misslyckas med tanke på att Jocke senast stog den 12/2 och bara har två möjliga matcher kvar att stå innan kvalet drar igång om några veckor. Som Jocke själv säger så talar alltså det mesta för Bella är valet i kvalet (katsching...). Vi får se.

Sista, sista chansen ikväll (hur jävla många ggr har man inte sagt det den här säsongen?) – kör så det ryker! Älska Timrå.

Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Kämpa på Timrå och ta Gnaget i sista ni haha
Kommentera