1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582007 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1566490

Sv: Positiva Kvalet till ES

Dream Team:

Postar mitt inlägg från igår igen.

"Saxat från Leksands forum:

 

"Hej Sonny,

Först ett stort tack för en bra produkt som blir mer och mer intressant för varje år som går. Därefter en fråga som inte rör direkt Hockeyallsvenskan men däremot Kvalserien till Elitserien.

När det är klart vilka de sex lagen blir, lottas spelschemat då eller är det förutbestämt att exempelvis 11:an i Elitserien på hemmaplan första matchen ska möta tredje lag från Hockeyallsvenskan?

Tacksam för svar.

vänligen
NN

Hej,
Kul att du gillar HockeyAllsvenskan. Först av allt vill jag säga att Kvalserien till Elitserien absolut rör HockeyAllsvenskan för det är vi som administrerar den och förser den med 2/3 av lagen som är med.

När det är klart vilka lag det blir kan jag inte svara på för det är ju helt avhängigt tabellplaceringarna och vi hoppas naturligtvis att det är en kamp om placeringarna ända till sista omgången. Med reservation för utomstående faktorer som kan påverka, t ex tillgång till arena (som du vet är det ju inte bara t ex Djurgården som spelar på Hovet utan där är ju en massa olika evenemang som kan vara bokade sedan länge), men om vi bortser från det så har vi en typ av ranking som innebär att lag nr 11 i Elitserien börjar hemma mot det laget som kvalificerat sig via PlayOff-serien, lag 12 i Elitserien möter hemma lag 3 i HockeyAllsvenskan och lag 1 i HockeyAllsvenskan möter hemma lag 2 i HockeyAllsvenskan.

Fördelen för de högst placerade lagen är att de får börja hemma mot de lägre placerade lagen. Hoppas detta förklara läget men som sagt vilka lag det blir återstår att se.
Med vänlig hälsning/Sonny"

Kommentera