1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582347 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1572102

Sv: Vad händer sen då?

KORITFW: Vart har du hört/läst att det är på G med utökning av ES. Jag har haft en del mailkontakt med hockeförbundets ordförande Christer Englund och tävlingschef Mikael Lundström, där jag tjatat på dem om utökning och direktuppflyttning men deras svar tycker inte jag har varit så positiva (även om Mikael direkt uttryckt att han håller med mig). En utveckling av svensk hockey måste bara ske. 

Det där med att bygga upp något stort i AS anser jag vara rent önsketänk från din sida (men jag klandrar dig inte, har själv tänkt samma sak om mitt lag när vi degraderats). Hockey är kapitalistisk marknad, men marknaden är för liten och svag i AS. Så fort man åkt ur elitserien försvinner medgångssupportrarna, vilka är väldigt viktiga för en klubbs ekonomi. Dessutom går man nästan miste om 30 mille i teveintäkter. LÄgg därtill minskade sponsorintäkter. Man börjar inte om vid degradering till allsvenskan, man blir däremot mindre och mindre som förening. 

Timrå måste helt enkelt ligga i elitserien, vi också. Jag hoppas verkligen att vi båda gör det. 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Vad händer sen då?
Henrik Ellemo: varför skulle man inte kunna börja om i allsvenskan?
Ni började inte om nej. Ni fick stora feta elitseriehybrisen! Trots att ni inte hade varken täckning på kontot eller kunnandet i ledningen...
Du skall nog inte utgå från eran semistatliga företagsidé till förening utan här måste du kliva ur skyddsbubblan du lever i o tänka lite ur andra vinklar.
Man kan som förening även försöka strama åt allt och rensa ut allt man absolut inte behöver. För att sedan fetishistisk följa en långsiktig plan utan utsvävningar àla Leksands if.
Kommentera

Sv: Vad händer sen då?
Henrik Ellemo: Det där med direktupp-/nerflyttning som många tjatar om fattar jag inte. Det är väl inte fotboll vi lirar? Så länge man inte vinner någon pokal om man vinner en grundserie ska man heller inte torska sin plats utan att ges chansen att spela om det.

Men, att utöka serien och öka möjligheterna att gå upp (och risken att trilla ur) kan man ju göra, även om utbytesfrekvensen på elitserielag varit hyfsat stor de senaste tio åren.
Helt oproblematiskt är det dock inte, med alla svindyra arenor som byggts under nuvarande seriebestämmelser. Finns nog ett antal lag som skulle få akuta konkurshot över sig om degradering blev ett faktum. Om dom inte kan köpa trottoarer, sälja campingar, rekonstruera och bli skattesponsrade vill säga.
Kommentera