1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580374 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1589909

Sv: Apropå nånting...
SuperMupster: Jaha, se där. Ställer mig försiktigt positiv till ett utvecklingsråd med sportsligt ansvar istället för en ensam general som tidigare. Särskilt om det är mer ekonomiskt gångbart. Dock ställer jag mig frågande till Nollans uttalande angående Nubben till ST: ”Det är inte många allsvenska klubbar som kan ha en elitseriesportchef”. Det är en motsägelse i mina ögon, är man sportchef i en allsvensk klubb så kan man per definition inte vara en elitseriesportchef. Precis lika självklart som att t ex Hallin inte är en elitseriespelare längre. Möjligtvis menar Nollan att det inte är många allsvenska klubbar som har råd med en sportchef på heltid (kan det verkligen stämma?), men jag får snarare känslan av att Nubben fortfarande är lika dyr som han var på elitserienivå (vilket skulle förklara denna omorganisation), och är så fallet så är det absurt. Nubben måste givetvis – oavsett om han är en ”elitseriesportchef” på allsvensk nivå (?!) eller inte – gå ner i lön ordentligt i samband med degradering och nära konkurs. Jag förutsätter att han inte är i närheten av tidigare 65000 (var det väl) i månaden, och det oavsett hur många timmar han jobbar.

Jaja. Gillar vad jag har sett av ”nya” Timrå. Förutom premiären då som var skräp. Men det verkar finnas en bra plan här, både vad gäller lagbygge och spelidé. Angående publiken så får vi ha tålamod, inte konstigt att det blir en viss rebound-effekt med tanke på 13 år i Elitserien plus alla motgångar som har varit. Tycker ändå nästan 3000 i snitt hittills är helt okej, det kunde ha varit långt värre. 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
RocknRolf2: Sedär, old Rolfie tittar in. Fräscht!
Tänker ungefär som du, men vad gäller 'elitseriesportchefen' utgår jag ifrån att det avser tjänstens omfattning och arbetssätt. Nubben lär näppeligen ha kvar sin lön från fjolåret, det vore ytterst märkligt.

Hursom, det här känns som ett intressant litet steg. Har ingen aning om hur Daniel fungerar i den här rollen, så jag tänker varken hissa eller dissa det namnet. Något nytt är det i a f och det faktumet allena ger positiva vibbar.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RocknRolf2: Reagerade exakt som du ang. det där uttalandet. Tänkte slentrianmässigt att Nollan måste menat att inte många HA-klubbar har råd med en heltidsanställd SC. Fast vid lite eftertanke låter ju det märkligt också, att det skulle vara någon form av "lyx" på HA-nivå. Det kan jag inte tänka mig, att vi INTE har råd borde vara undantaget.

Så då återstär den andra tolkningen, att Nubben glidit vidare med oförändrad lön trots degradering. Absurt isf och inte en dag för tidigt att det åtgärdades.
Kommentera