1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582205 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1597606

Sv: Timrå IK - BIK Karlskoga 2013-11-11

Vargher85: Ja, att ungdomarna skulle svaja i prestationsnivå var man ju förberedd på. Det är helt ok. Men inte trodde jag att så många av dom äldre/etablerade skulle hålla en så jämn - men låg - nivå. Draghjälpen dom yngre får av spelare som Molinder, Hult, Hundertpfund, Bergman är i princip obefintlig.

Nu verkar det inte bli någon förändring på spelarsidan (annat än att Porsberger avpolleteras och Klavve - möjligen - lånas in). Det är synd. Vi skulle behöva en ordentlig center. Hult har så här långt inte alls visat att han håller. Återigen, inte spelskicklighetsmässigt. Han har verktygen. Men: han saknar helt karisma och driver inte alls. Han har fått chansen som förstecenter i 17 omgångar nu och inte visat att han är någon. Tycker att han tyvärr också sabbar Pelle. Där kan vi knappast klaga på drivet och viljan, men däremot vad som kommer ut av det. Det krävs väldigt många deciliter svett för varje rejäl målchans.

Sen måste jag höja frågande på ögonbrynen rörande tränarnas förmåga att preppa laget under matchledig period. Precis som i premiären verkade laget helt oförberedda när pucken släpptes. Nu kanske man inte ska dra några tyngre växlar av en match som i går (det v a r ju helt sinnessjukt hur precis varje misstag straffade sig maximalt direkt från nedsläpp), men...det känns inte bra. Jag tycker att det är oroande. Ska vi återigen behöva spela ett par omgångar innan laget kommit in i tempot? Och i s f: hur kan det komma sig? Jag vet inte hur Roffe funkar, men jag har haft stort förtroende för Antes förmåga vad gäller kvalitativ isträning. Märkligt.

Doch, igen. Vi kanske inte ska dra några fler växlar på gårdagens debacle. Laget kom fel in i det, vek ner sig och kanske är det inte mer än det. Nu får man borra ner huvudena och streta på i den uppförsbacke som man har framför sig. Försöka studsa tebaks. Hitta sätt att göra lite positiv reklam för sig igen. Med tanke på hur jag led framför en jävla dator kan jag inte ens föreställa mig hur det måste ha känts för dom som dragit med ungarna och offrat en hel kväll (+ansenslig mängd stålars) på denna patetiska tillställning. Jag misstänker att uttrycket 'Nu skiter jag i det här jävla pisslaget' förekom en eller två gånger.

Ja, jävlar. Det är inte utan att man blir lite trött ibland. Måste urin, hällregn, nageltrång, P-böter och kondylom vara ekvivalenter till 'jag håller på Timrå IK' ? Måste det det? Alltid?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - BIK Karlskoga 2013-11-11

Bragd-Birger: att det skulle bli matcher av det här slaget hade man på känn. Men ändå är det uselt att man inte har förmågan att försöka ändra spelbild och inställning. Det kändes som att det var uppgivet redan på förhand. Om det berodde på tröttkörda spelare efter hårdträning under ledigheten eller om det var något annat, det vet inte jag. Men sättet man genomför matchen på kändes allt annat än bra.
Det har talats om det positiva, att vi höll jämna steg i period 2 och 3. Jag upplevde det som att Bofors drog ner på tempot och mer bevakade sin ledning än att laget blev bättre. Okej, det blev lite mer fysiskt i senare delen av matchen men viljan och inställningen var kvar i omklädningsrummet.

Jag vet inte hur många indianare laget slog i går, jag vet inte hur många frilägen Bofors hade, jag vet inte hur många gånger vi var trea på pucken och jag vet inte hur många gånger det tog tvärstopp i mittzon. Bofors var bättre på allt, och det var dom för att de åkte skridskor, låg nära Timråspelarna och störde dem långt upp i banan. Att hitta ett sätt att lösa upp detta fann aldrig Timrå utan hamnade ideligen på mellis med livsfarliga omställningar/kontringar till följd.

Som matchen gestaltade sig så måste jag ge ut en extra hård känga till de spelare som varit med på den här nivån ett tag. Det är dom som har rutinen att få ordning på spelet och visa vägen för ungdomarna. De kanske skulle ha matchas hårdare? Sedan saknar jag den där spelartypen som kliver in och bara toksmäller på allt och alla för att ge andra i laget lite energi, eller för att få igång publiken. Hallin har ju gjort några såna byten under sin karriär, där han tokåker likt en duracellkanin och bara smäller på. Mer sånt i såna här matcher.

Annars håller jag med dig när det gäller våra äldre spelare. Det är för dåligt. Hult som visade prov på grym teknik och fart under försäsongen har tappat konceptet helt. Tro om hans skada i början på säsongen hämmar honom? Molinder har jag aldrig riktigt förstått mig på och inledningen i år har inte ändrat min inställning kring honom. Bergman och Hunterpfund är inte alls vad man trodde, Hallin har inte heller han kommit upp i den nivå man hade hoppats på. Dessa herrar måste steppa upp några kliv. Inte bara för deras eget bästa utan även för ungdomarna som behöver arbeta i lugn och ro och inte känna pressen att det är dom som ska göra det.

Det är bara att hoppas att detta var, likt premiären mot Västerås, ett olycksfall i arbetet. Vi lär bli varse redan mot Löven. Lite oroande var det dock, framförallt att vi tappade konceptet kapitalt i vårt defensiva jobb. Att vi hängt med skapligt i de flesta matcherna beror till mångt och mycket på defensiven och bra målvaktsspel.

Kommentera

Sv: Timrå IK - BIK Karlskoga 2013-11-11
Bragd-Birger: För andra gången den här säsongen tog jag med killen vi är kontaktfamilj åt. Förra gången var mot Västerås i premiären. Om vi har en presumtiv ny hardcoresupporter i honom? Märkligt nog; ja.

Vad det här jävla laget gör med vissa av oss vet jag inte. Men något är det.
Kommentera