1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581722 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1607886

Sv: IK Oskarshamn - Timrå IK 2014-01-18
Kort rapport från en supporterresa till Oskarshamn.

Snörök och väderångest som får Monika Thörnells låt "En vintersaga" att låta midsommar. Vi drar mot Dödehultsvik för att se och stötta Timrå IK på plats.

När vi rullar in i stan är det som vanligt med nedvevade bilrutor och sterio på högsta volym. "Timrå hej" och Ramstein blandat med Imperiets "Ett hjärta är alltid rött" dånar över vindpinade gator med en och annan rullatortant som sakta vrider på huvudet och stirrar.

Tanten som sitter i kassan på Systembolaget fattar ingenting om hockey. Hon pratar hellre om rödvin och ost.

Daniel från Kungsör har hittat banderollen från 1997. Vi köper gaffatejp.

Mot Oskarshams Arena! Arena? Arena?

Givetvis lyckas vi snacka in oss på VIP-baren. Utan VIP-Plåtar tillhör vi ett högre kast som sakta hjälper Oskarshamn att få ordning på sina finanser. Ölen är god! När vi hänger i den nästan folktomma baren som tillfälligt byggts upp på en löparbana i arenan, då släntrar plötsligt både Ante och Nilsson förbi. Vi snackar Timrå, dyra resor, elektroniska taktiktavlor och små hotellsängar. Grabbarna verkar lugna och jag känner en skön förhoppning om aftonens fortsättning.

Vi småjoggar från VIP-baren till borta-stå. Upp med banderollen. Vi räknar in fem supportrar till. Med oss två är vi totalt sju. Vi kränger en rödvit halsduk till en trevlig TIK-familj från Örebro och Söderköping (!?!?) och kör lite ramsor när det taktiskt passar bäst. Rutinerat som alltid. Den som sköter ljudet skiter i om domarna släpper pucken. Han lirar klart hela reklamen även om det är fullt spel. Även IK har det tufft ekonomiskt.

Vrål! 0-1

Suck! 1-1

I andra perioden kör vi över Oskarshamn. Timrå styr och ställer. Ölen i baren blir varmare. I sista perioden är vi nog totalt tio TIK-are som glatt stöttar våra spelare från bortastå. Mest spännande om min ståplatskompis ska få in resultatet 2-5 som han degat på någon spelsajt.

Efter matchen blir vi inbjudna till efterfest hos IK-Oskarshams trevliga supportrar. Men hur vi spelade våra kort här, det är en mer historia som det får skrivas om i framtida skrönor om Timrå IK. Over and out från Döderhultsvik.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: IK Oskarshamn - Timrå IK 2014-01-18
Smokey:

Vilken underbar rapport. Hockey när den är som bäst. Coolt att du håller ställningarna trots din höga ålder. : ) Själv orkar jag ju knappt ta mig till E.ON trots min relativa ungdom. : ) Hur som helst får din glada rapport mig att tänka på svunna tider, då du, jag och andra samlades i diverse byhålor runt om i landet för att heja fram vårt TIK i jakten på elitserien som vi till slut även nådde. Det var en av livets höjdpunkter, till och med större än när GIF gick upp i allsvenskan ett halvår tidigare, men ett decennium senare gick nåt snett...

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: IK Oskarshamn - Timrå IK 2014-01-18
Smokey: Snyggt! Kan Söderköping ha varit Malmköping? Där har vi en trogen filial.
Kommentera