1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580092 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1626388

Sv: Vad är viktigast för att öka publiksnittet?
El Maco: Man ska heller inte glömma bort att det ofta var halvfullt på läktarna efter namnbytet tillbaka till Timrå IK och innan vi gick upp. Det var väl egentligen inte förrän folk på allvar började tro på ett avancemang som folket strömmade till arenan i större utsträckning.
Kanske både vi och klubben glömt bort det?
Vi kanske inte har trognare publik på den här nivån?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Vad är viktigast för att öka publiksnittet?

Jag tror att förklaringen till publiktappet har ganska många dimensioner. Den största är givetvis att vi åkte ur Elitserien/SHL, detta i kombination med att vi låg i botten under åtminstone två säsonger innan gjorde att intresset redan var dalande. Det är den sportsliga biten. 

Att Timrå sedan tvingades till rekonstruktion och i media utropades som något av "the Bad Guy" i Timrås kommunbudget gjorde sitt till. Detta i kombination med att trilla ner en serie gjorde säkerligen att många (icke-frälsta) helt enkelt tyckte att nu får det räcka.

Att matcher och resultat numer är ganska enkla att få tag i. I början av elitserieresan fick man lyssna på radiosporten i P4, se en flimrande text-tv ruta på 377 eller sitta på swehockey med sitt brummande 56.6 modem och se telefonräkningen växa. Idag kan man sitta på en stubbe i skogen och se matchen live. Är då redan "draget" i hallen lite sisådär så kanske inte liveupplevelsen blir det den en gång var och besöken i ladan blir mer och mer sällan.

Jag tycker att man ska mobilisera inför premiären, försöka få till lite hausse kring laget. Skylta i Timrå och i stan. Skicka ut hockeybilagorna med Sundsvalls Nyheter (till alla, gratis). Inget jävla "återtåg" men nåt liknande som första året i KS (dags att slå tillbaka). Få sammanhörigheten och lokalpatriotismen att växa. Låt alla som vill få en gratisbiljett till en valfri match. 

Ta tillbaka TALLARNA på allvar och lansera det som "Tillbaka till rötterna" eller nåt!

Det sportsliga kommer att avgöra. Tre raka vinster och flås på en spännande vår så kommer folk. Vi ses den tionde.

Låst ämne