1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581444 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1637622

Sv: Apropå nånting...
Laken: Tycker att arenaägandet är en av föreningens viktigaste frågor för att komma till rätta med ekonomin och den framtida satsningen. Medan kommunen äger arenan i de flesta föreningar som ligger i framkant vad gäller hockeyetablisemanget så får Timrå fortsätta arbeta stenhårt för att ö h t mäkta med de ekonomiska förehavanden man har med dagens förutsättningar. När andra föreningar har halva kostnaden för att bedriva sin verksamhet och kan satsa mer för att satsa uppåt så ligger fokus för Timrå att betala av skulder som förfallit till betalning.

Intervjun med Nollan berättar också hur "liten" del kommunen betalar för arenan och rätten att använda den. När styret i kommunen får skit för att kasta pengar i näven på Timrå IK så ger det en annan bild av verkligheten. I min värld tror jag att kommunen skall vara mycket glada över den rätt "humana" kostnaden man har för att få tillgång till hallen, låna omklädningsrum och dessutom förknippas med det kanske starkaste varumärket Timrå är känd för. Det måste vara "kaffepengar" om man ska vara ärlig.

Det känns dock väldigt olyckligt att den höga driften slår tillbaka på föreningens framtida förutsättningar. Vi tappar fart mot andra föreningar och möjligheten att bygga ett slagkraftigt lag minskar. Positivt är att föreningen måste satsa än hårdare på egna spelare och kvaliteén på att fostra egna talanger.

Klart är i alla fall att Timrås ekonomi fortsättningsvis ser dyster ut. Att A-laget fortsätter vinna matcher är nog en förutsättning om vi ska slippa läsa om obetalda skatteskulder och företag som inte får betalt i tid. Detta handlar ju inte om Timrås ovilja att göra rätt för sig utan det handlar om föreningens likvida situation. Man började på noll i och med rekonstruktion och för mig är det helt naturligt att det skulle bli oerhört kämpigt. Jag gör vad jag kan. Går på alla matcher jag kan, köper korv, förser mina barn med allsköns olika plagg (mössor, halsdukar, matchtröjor m.m.).

Tror inte det finns så många andra sätt än att stötta föreningen i form av att dyka upp i arenan, dricka en öl alternativt äta en korv eller köpa en läsk. Laget har verkligen gjort vad dem kunnat. Så mycket mer än vad laget presterat hittils kan man inte begära. En av seriens billigaste trupp levererar mer än förväntat.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Var det inte idag det skulle bli klart med något bidrag från Svenska spel? Om ja, vad blev det??
Kommentera