1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581533 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1653425

Sv: Är det slut nu?

Nedan kommer mitt bidrag till kommunpolitikerna:

Hej!


Jag skickar detta brev till dig som representant för Timrå kommun. Men brevet riktar sig till alla som har mandat att besluta i frågan kring kommunens köp av EON Arena.


Jag vill börja med att förklara att jag har förståelse för att kommunledningen stått inför ett väldigt tråkigt val. Ett val där man om man går TIK tillmötes tvingas ställa in nästan alla viktiga investeringar i kommunen under 2015 för att rädda en ishockeyförening. Ett val där man som kommunen gjort säger nej till TIK innebär att kommunens i särklass största varumärke kommer upphöra att existera.

Jag hoppas också att ni är införstådda med föreningens stora betydelse för kommunen men jag vill ändå ge min bild av vad Timrå IK betyder för mig och för kommunen. Jag började följa Timrå IK när jag gick på högstadiet för över 15 år sedan. Innan det var Timrå bara det där stället som luktade illa när man åkte förbi på väg till Sundsvall. Under mina drygt 15 år som supporter har jag fått uppleva otroligt mycket som jag är väldigt tacksam för. Glädje, sorg, engagemang, vänner och framför allt stolthet. Stolthet för att vår klassiska klubb åter gjort sig ett namn i hela Sverige.

Känslan i ett fullsatt EON Arena när Timrå IK gör ett viktigt mål. Att diskutera värvningar med kompisar. Supportermatcher och resor. Allt detta som jag och många med mig fått uppleva och lagt ner sitt engagemang i.

Nu är det också så att Timrå IK är så mycket mer än bara a-laget. Det är en arbetsplats, en mötesplats, en inkomstkälla för kommunen men också en väldigt viktig verksamhet för kommunens unga. Sist men inte minst så ger föreningen Timrå en plats på kartan. Ett ansikte utåt som man kan vara stolt över.

När jag idag tagit del av föreningens beräkningar har jag faktiskt väldigt svårt att begripa kommunens agerande. 29 miljoner är givetvis ett betydande belopp för en liten kommun. Men borde man inte kunna hitta en finansieringslösning som gör att betalningen kan ske över en längre tidsperiod så att inte alla investeringar 2015 behöver läggas på is? Borde man inte ta chansen att göra en investering. Dels för att köpet av arenan i sig är ekonomiskt lönsamt. Men också givetvis för att få behålla allt det jag och en väldigt stor del av kommunen brinner för. Borde inte Timråborna få bestämma? Finns det stöd bland kommuninvånarna att säga nej till denna investering och dödsstöt mot Timrå IK?


Nu ber jag er att omvärdera erat beslut. Att göra erat yttersta för att kommunens invånare också i fortsättningen ska få behålla sin stolthet Timrå IK.

Med vänlig hälsning
Johannes Bergius

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Är det slut nu?
Bergius: Helt, helt, helt överlägset! Underbart att läsa. Vilket föredöme. Fler som gör likadant så får vi det här i rullning. Det behöver inte vara lika mycket och lika välformulerat. Huvudsaken är att så många individer som möjligt för fram sitt budskap. Det täcker med några rader. Blir det lika bra som det här så är det bonus!

Modano är du på och mejlar?

---

Hej! Än finns chansen att rädda Timrå IK. Framför din åsikt till de som fattar beslutet (till alla, inte bara Ewa L).

Sprid meddelandet vidare så att fler hör av sig.

Tillsammans är vi Timrå IK!

www.timra.se/kommun-och-politik/kommunens-organisation/kommunfullmaktige/ledamoter-och-ersattare-i-kommunfullmaktige/
Kommentera