1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580938 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1654662

Sv: #tackTIK - var med och bygg ett långsiktigt starkare Timrå IK

Rip Kirby:

Han är förhoppningsfull dagen efter den stora nyheten att "fastighetskungen" Stig Svedberg vill köpa Eon Arena.

Nu hoppas han att en lösning är på plats inom ett par dagar.

– Jag håller tummarna. Vi kommer inte ha en fastighetsaffär klar innan fredag, men jag hoppas att vi kan ha en överrenskommelse, säger Nolander.

Det var Timrå IK som i torsdags själva kontaktade Svedberg omgående efter beskedet att kommunen inte ville köpa Eon Arena.

– Inom styrelsen har vi haft funderingar på vad vi ska göra om huvudspåret inte faller på plats. Vi gjorde en plan b och tog kontakt med Stig. Han var väldigt positiv direkt. Det är fantastiskt roligt och han gjorde ett jäkla jobb under gårdagen (måndag), säger Lars Nolander.

– Stig är väldigt optimistisk och tror på det här, det känns väldigt bra. Men det innebär en ny spelare och samma saker måste fortfarande lösa sig och kommunen är absolut viktigast.

Det återstår alltså en hel del arbete innan en lösning är klar.

– Huvudspåret byggde på olika parter i form av kommunen, banken, näringslivet och föreningen. Sedan blev det plan b och då dök Stig Svedberg och hans företag upp som en ny spelare. Men fortfarande gäller att samma saker ska lösa sig med ytterligare en part, säger Lars Nolander.

Det handlar om:

x Ett avtal mellan kommunen och Tvättbjörnen.

– Vi äger arenan i dag och hyr ut till kommunen, och blir det affär av det här är det en extern part som ska hyra ut till kommunen. De måste skriva ett långsiktigt hyresavtal med kommunen, och där är vi inte med i diskussionerna utan det är förhandlingar mellan kommunen och Tvättbjörnen, säger Nolander.

x Samma inställning från banken.

– Även i det nya alternativet måste det bli en nedskrivning av lånen.

x Timrå IK måste få ordning på sina likviditetsproblem.

– Vi måste få in kapital från näringslivet, så de måste också ge okej och tro på alternativet med en ny spelare

När tror du att man kan ha svar på de här frågorna och hitta en lösning?

– Jag håller tummarna. Vi kommer inte ha en fastighetsaffär klar innan fredag, men jag hoppas att vi kan ha en överrenskommelse.

Timrås klubbdirektör fortsätter att jobba för en lösning.

– Jag tar inte ut något i förskott och vi måste fortfarande få alla bitar på plats. Vi har jobbat så hårt så jag vågar inte ta ut något i förskott för då blir jag så besviken, säger Lars Nolander.

– Om det var kolsvart på himlen i torsdags är det lite ljusare nu, och solen ska skina innan vi är klara.

Kommentera