1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581448 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1706987

Sv: Apropå nånting...
En ny sammanslagning är nåt som inte existerar i min värld. Kärleken till min klubb är för stor. Sen är det så att i Timrå finns en kultur och historia. Det är inte som när exempelvis HV och Luleå bildades. Här finns redan en identitet. En sån sak spelar nog in väldigt mycket och gör att det redan på förhand är dömt att misslyckas. Man rear inte ut sin själ. Det gick inte förra gången och kommer heller inte att göra det om det skulle ske igen. Det är min fasta övertygelse.

Om vi får se SHL-hockey eller ej inom den närmaste framtiden tror jag årets säsong lär utvisa. Det finns faktiskt en liten risk att vi kraschar rejält om vi skulle tvingas kvala oss kvar. Motståndet är en mardröm och det är bara två platser att spela om. Det är iofs dumt att spekulera om det redan nu, men ändå.

Hur som så tar jag för givet att klubben utvärderar det här ordentligt och verkligen gör de förändringar som krävs efter denna säsong - jag förutsätter då att vi håller oss kvar. TIK ser återigen ut att gå mot ett sportsligt misslyckande och då måste man börja jobba på allvar för Vision 2020 och verkligen visa och förklara vad man vill. Det ska inte vara nåt luftslott och då bör man vara tydliga med sina idéer och dela med sig och ge insyn i tänket. Det är man skyldiga att ge sin publik och sina sponsorer. Det måste finns en mening med färden. Det går inte att gå vilse hela tiden för då tappar man bort allt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
JobbaPuck: Utvärderingen om uttåget ur SHL finns nog redan, men den vill inte föreningen Timrå IK gå ut med.
Om nu vision 2020 slår in, hur skall man då kunna utveckla produkten i SHL?
Man kan säkert nå till SHL men en det blir en kortvarig glädje efter som det inte går att utveckla produkten under nuvarande förutsättningar. Troligvis kommer man att åka på en ny ekonomisk baksmälla.
Innan man kan få sponsorer att satsa måste man visa framgång eller åtminstone pressentera en realistisk och trovärdig vision.
Kulturen och historian kan vi idag konstatera vad den är värd, hur många fysiska själar är närvarande vid matcherna?
Kommentera