1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580563 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1710477

Sv: HC Vita Hästen - Timrå IK 2015-11-14
jå1: Exakt, man tänkte att okej att vi åker ur, men då får vi en möjlighet att stärka upp föreningen osv. Göra omstruktureringar, effektivisera, "gå tillbaka till grunderna".

Vi måste ha tålamod, så är det ju. Att försöka få en ungdomlig satsning att börja flyga tar ett tag och jag vet faktiskt inte ens om det går att hoppas på att det ska ta fart med nuvarandra organisation och lagbygge. Vår trupp utgörs ju till stor del av spelare från egna leden, ifrån juniorlag som i ärlighetens namn inte varit speciellt bra. Hade det inte blivit som det blev när vi åkte ur så hade nog väldigt många av våra spelare lirat hockeyetta idag.

Saken är ju den att tålamodet testas något alldeles oerhört. Ju billigare trupp vi har desto sämre blir vi med usla publiksiffror och ihålig ekonomi som följd. Eller, det är så det är i vårt fall. Billig trupp lika med dåliga resultat. Andra klubbar fixar att balansera det där, men det är något som felar hos oss. Detta trots att vi har massvis med rutin från att bedriva hockeyverksamhet på elitnivå.

Jag är för övrigt i stort sett övertygad om att Elias Pettersson är vår ledande spelare när den här säsongen är slut.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: HC Vita Hästen - Timrå IK 2015-11-14
Tyvärr så är det nog ganska så enkelt i grunden, vi har missat i satsningen på tre positioner: center ett och två och målvakt. Tillika de tre viktigaste positionerna också. Vi saknar nog en spelfördelare, en center av klassiska mått. Elias kommer kunna bli den, men inte såhär pass fort.

Jag fick någon tanke för några dagar sen: Jonas Lindström. Lars-Ejes son, Ejes barnbarn. Klassisk center. Blev hyllad för någon vecka sen som Hudiksvalls främste poängplockare genom tiderna. Har gnuggat hockeyetta i väldigt många år nu. Det kanske inte vore så jävla dumt att bara testa honom. Hans spelartyp saknas.
Kommentera