1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581244 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1719143

Sv: Apropå nånting...
El Maco: Det där stillaståendet är det lite både och med, tycker jag. Har man sett honom lite på juniornivå så ser man att just att spela stillastående kan bli hans signum i framtiden. Samtidigt som det ju, precis som du skriver, kan bli ett problem också när det inte stämmer. Men när han lyckas med att just stå stilla och man ser hur han scannar av medspelarnas rörelser så är det fantastiskt att se på.

Oddsen talar väl emot men OM vi nästa säsong lyckas med lagbygget i så pass stor utsträckning att vi får ihop ett mycket mer dynamiskt lag än i år så kan just samarbetet Petterson-Dahlén bli extremt kul att se. Skulle väldigt gärna se en erfaren och kompetent förstalina som klarar av att ta oss högre upp i PP-statistiken, sen kan de yngre grabbarna få fortsätta att utveckla sitt spel utan att de ska behöva känna att en hel förenings hopp står just till dem i varenda PP. Jag går och väntar på att det ska lossna för de båda redan i år men i och med den kollektiva självförtroendetorkan så får vi nog vänta ett litet tag till. Det kan dock inte uteslutas att de får något ryck som i J20 förra året där båda kliver av isen efter slutsignalen med 3-4 poäng per skalle. Så pass mycket skapar de i varje match, framförallt Dahlén på senare tid.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Knylan: I just PP ser man ändå varför de alltid börjar. Stillastående eller inte men det är i hockeysammanhang en mindre evighets skillnad på tiden det tar för Pettersson att fördela puck jämfört med Molinder i PP2. PP1 lyckas nästan alltid spela runt puck och hitta avslut medan PP2 fastnar i ett långsamt spel mellan Molinder, Wedin/Marklund och Brynis på samma sida där någon till sist tar ett alibiavslut i brist på annat. Just förmågan till snabba beslut/plan är det väl nästan bara Pettersson och Dahlén i laget som besitter. Övriga kladdar ju gärna innan man gör nåt med pucken.
Kommentera