1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587811 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1719173

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Är det någon här på HS som har haft någorlunda bra koll på J20 i höst och varit ut till arenan och tittat på ett par matcher? Bör och ska själv ta och skärpa till mig och pallra mig ut och titta på några matcher nu under fortsättningsserien.

Att det gick riktigt dåligt för laget i grundserien är väl uppenbart med tanke på att man kom klart sist med 10 poäng upp till Luleå på näst sista platsen i tabellen.

Jag har ingen koll alls på något av dom andra lagen men känslan är att det är lite konstigt att det gick så pass dåligt med tanke på att vi ändå har ett par riktigt duktiga 97or i laget bland annat.

Men det är bara att lägga grundserien bakom sig då det är ny serie och nya möjligheter som gäller nu.

Men det jag var mest nyfiken på är om någon har koll på hur det har sett ut för Algot Landin i höst. Av fullt logiska skäl så var det som dom flesta säkert minns mycket snack om honom ifjol då han slog poängrekordet för backar i TV-pucken samt gjorde det riktigt bra som underårig i J-18 laget som tog brons.

Men har han trots lagets dåliga höst tagit några kliv framåt i utvecklingen eller har det även för honom precis som för lagets del gått trögt i höst?

Oavsett så hoppas och tror jag såklart att Algot kommer att vara ordinarie back i A-laget inom något år.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Corvo: Jag har inte sett ett jota och är lika frågande som du inför den usla hösten. Visserligen har man ju inte kunnat nyttja Dahlén och Pettersson speciellt mycket alls, men det känns som ett återkommande fenomen att vi har starka J18-lag och sen svaga J20. Det är lite märkligt, på pappret åtminstone. Rent spekulativt, men 96-orna var ju en allmänt svag årgång. Det finns ett fåtal kvar i år, resterande är mestadels födda -97 och -98, plus då ett fåtal 99-or (Landin bl.a). Det kanske är någon omställning, typ. Men då borde fler klubbar ha samma problem, kan tänka mig att de flesta lag släpper iväg de sistaårsjuniorer som man inte vill satsa vidare på och fyller på med yngre.

Det lilla man hört angående Landin är att det bedarrat. Backfronten ska vara svag rent generellt, det hopp som finns är Hardegård. Landin får gnugga på, vilket väl är ungefär det som är frågetecknet, hur pass intresserad han är av att göra det.

Under 00-talet så kändes det som att det i stort sett enda vi fick fram genom juniorleden var backar, bortsett Lander och Pääjärvi då. Det var först Mats Hansson, sen Moe, Erixon och så dagsländor som Owuya och Sunnqvist t.ex. Under 10-talet har det istället mest kretsat kring forwards. Bland 00-orna så har vi Filip Hållander och Jacob Olofsson som båda ska vara något utöver det vanliga. Båda har dessutom storleken redan nu, som blivande sextonåringar. Nu har jag inte sett någon av dem i spel, men just storleken talar ju för att det inte går att utesluta att de får känna på a-laget redan nästa år. Måtten på Olofsson vid den där elitcampen med u16-landslaget i december var 187 cm och 83 kilo, han skulle vara längst bland forwards i dagens a-lag.
Kommentera