1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581774 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1774119

Sv: Apropå nånting...
Knylan: nån med + som kan dela? :(
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
palleparling: "Timrå IK har halkat efter med betalningar.
Nu har föreningen en skuld hos Kronofogden på 717 643 kronor, som förfaller den 19 november.
Men innan dess kommer skulden att vara betald, enligt Timrå IK:s ordförande Lars Backlund.
– Vi ska reglera den hos fogden snarast, säger han.
Situationen har sett likadan ut tidigare månader. Skulden har registrerats hos Kronofogden, men innan den hunnit förfalla har föreningen betalat av summan.
Vad beror det på att ni är sena?
– Det har med likviditeten att göra. Det är svårt för en idrottsförening att få det att snurra runt, svårare än för ett företag. Vi har haft uppehåll nu och då halkar likviditeten efter, men nu kör vi i gång igen och då kommer vi att hamna i fas. Det är mycket som hänger på hur vi spelar och när vi får betalningar från våra samarbetspartners. Det är klart det är tufft, det är det. Men det är så det ser ut.
Hur är läget med ekonomin i Timrå IK?
– Jag tycker att vi har bra grepp på ekonomin. Det är klart att det är olyckligt att det blir så här, men ekonomin i sig ser bra ut.
Timrå IK har haft väldigt stora ekonomiska problem vid flera tidpunkter tidigare. 2013 var till exempel ett väldigt tufft år för föreningen, där den riskerade att försättas i konkurs. Då klarade sig Timrå IK och genomgick istället en rekonstruktion."
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
palleparling: Ska vara betalt den 19/11 och det kommer det att vara. Pengarna rullar in lite då och då beroende på bl.a spelschemat. De har koll på ekonomin.
Kommentera