1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

583733 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1832079

Sv: Apropå nånting...
Som uppväxt på 90-talet är min rivalitet störst gentemot Sundsvall Hockey. Det var inte roligt att gå till skolan efter en derbyförlust. Desto roligare var det efter en derbyvinst, och tack och lov vann Timrå de flesta derbyna under den här perioden. För mig kommer få idrottshändelser att kunna mäta sig med känslorna inför, under och efter dessa riktiga derbyn. Detta är mina personliga känslor, du har dina, andra har sina. Det finns inget rätt eller fel i det här.

Om vi lämnar personliga känslor och övergår till Timrå IK:s bästa så kan vi börja med ett idealläge som målbild: Att Timrå IK är det naturliga laget för alla i Sundsvallsregionen. Jag antar att det var så fram till mitten av 80-talet och att det är så till stor del i dag. Ett hinder för att nå detta i ännu större utsträckning är den lokala rivaliteten med Sundsvall Hockey. I okänd grad upplever ungdomsspelare i IFSH en rivalitet gentemot TIK som gör att de kanske inte går på Timrå-matcher och söker andra elitlag att följa och bli supporter till. Med en så svag lokal rivalitet som möjligt kommer denna faktor att falla bort och Timrå kommer bli det naturliga valet även för dessa.

Exempel: Om du och en grupp andra Timråsupportrar går på Kovlands matcher (eller Njurundas, eller Ånges) och skriker "hata Kovland" och hånar KIF för lagets serietillhörighet kan det leda till att närvarande ungdomsspelare och ledare kommer att börja känna ett agg gentemot Timrå IK (och sedan fortplanta detta vidare i sina respektive ungdomslag). Agerandet leder till att det uppstår en faktor som motverkar Timrå IK som det naturliga valet. Sannolikheten att dessa kommer bli framtida Timråsupportrar minskar radikalt.

Själva budskapet är alltså att för Timrå IK:s bästa (för att den lokala rivaliteten tär på TIK:s rekryteringsbas) agera så att den lokala rivaliteten inte tillförs någon ny energi och istället tynar bort.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Kongo: Sundsvall hockey var för mig ett märkligt fenomen allt från 90 talet och framåt. En typisk västernorrländsk bakåtsträvande bymentalitet vilket hämmat utveckling. Good luck. Sponsorer bör med fog dra öronen åt sig i kommande så kallade satsningar. Karma. Timrå IK har genom historien alltid varit Sundsvalls lag. Se bara på trafiken till matcherna! Man kan inte ljuga om sånt
Kommentera