1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580359 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1833940

Hockeyallsvenskan 2017/2018
Det är väl dags att tippa serien va? Två frågor - är konkurrensen generellt bättre eller svagare? Är Timrå bättre eller sämre?

Leksand är väl grymmast på papper. Svårt att inte tippa högst. SSK verkar har följt upp det svaga fjolåret med att försvaga truppen. Svårt att inte ha långt ner i tipset.

Jag tror att Karlskoga, Västervik och AIK blir sämre. Jag tror att Modo blir bättre. Årets överraskning blir... Löven? Borde vara bottenlag men det är ju alltid något av de lagen som skräller.

Timrå blir trea eller fyra. Förra säsongen ledde vi ju serien ett tag men rasade på klassiskt manér. Nu har vi större bredd och kommer sannolikt inte känna av JVM på samma sätt. Bygger som vanligt hemmablindtipset på att vi får utveckling av de yngre och stabilitet från våra unga veteraner. Med tanke på våra fem tapp till SHL och NHL kommer vi att öppna svagare men komma mot slutet av serien.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Hockeyallsvenskan 2017/2018
El Maco: Känns tryggt och bra att vi slår ur underläge. Tittar man till expertisen så spås vi få svårt att nå slutspel. Då är det som det ska vara. Jag säger topp 5. Det har jag gjort sen truppen spikades, oavsett motståndarna.

Laget känns välbalanserad och brett. Två keeprar som kommer att kriga om förstaspaden på ett annat sätt än vad vi är vana vid. Rejält djup på backsidan, och en forwardsuppsättning där potential finns för tre producerande linor. Lägg till att vi har en handfull rightare vilken ger möjlighet till bra balans i formationerna och ett varierat päpä.

Serien i sig lär bli oerhört jämn. Det finns egentligen bara två lag som sticker ut och det är Leksand i toppen och Häst i botten. Sen känns såklart AIK och Pantern som två starka utmanare medans Västervik och Almuna blir svagare. Mådå grejar slutspel i år, men kommer löven få ordning på grejerna? Som brukligt lär nåt lag överraska rejält och ett annat braka ihop fullständigt. Tälje i topp och Bofors i avgrunden?

Så här blir mitt tips:

LIF
AIK
SSK
Tiken
IKP
Mådå
TAIF
Löven
VIK
IKO
AIS
Troja
BIK
Häst
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan 2017/2018
El Maco:
Tingsryd tror jag kan komma rätt högt.
Kommentera