1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581411 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1854261

Sv: Leksands IF - Timrå IK 2017-11-29
The great one: Läste just samma artikel. Vi kan ju hoppas att det är den tunga träningen som ligger bakom svackan! Läser även att Freddan envisas med att matcha 3 PP enheter. Viktigt att alla ska få vara med och leka på detta vuxen dagis tydligen ;-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Leksands IF - Timrå IK 2017-11-29
JanneH: Ett "litet" gnällinlägg om timrås PP. Jag förstår inte powerplayuppställningarna som freddan kört. PP brukar kallas för "special teams" i NHL just för att man ställer upp en specialbyggd femma. Varje spelare måste ha en tydlig roll. Det behövs minst en speluppläggare, en avslutare, och en fysisk spelare framför mål. Inte bara sätta ihop dom fem offensivt bästa spelarna. Om vi tittar på första uppställningen Hållander-Olofsson-Dahlén, Lavoie-Kinwall. Jag förstår inte hur Lavoie ska kunna ha spelfördelande rollen när hans passningsalternativ är Kinnwall på blålinjen och Dahlén bakom mål. Har aldrig sett Olofsson vara spelbar när Lavoie har pucken. Kinnwall är högerfattad och kan då inte skjuta direktskott på passningar från vänster. När Lavoie är på isen så borde vi ha en vänsterfattad back på blålinjen! Dahlén kan inte heller göra mycket bakom mål, enbart flytta över pucken till andra sargen där Olofsson står. Olofsson har ett bra skott, men är inte en speciellt bra speluppläggare. Det resulterar i att istället för att leta pass till Lavoie eller Kinnwall för direktskott så skjuter Olofsson ett dragskott. Det har lyckats ett par gånger, men man vill väl ändå producera bättre chanser i ett pp?

Jag tycker också att det saknas en rollspelare framför mål. Typ Boyce och/eller Westin borde kunna ta den rollen. Tanken är att någon måste skymma målvakten, styra skott och slå in returer. Förstår inte alls varför Boyce använts som speluppläggare i tredje uppställningen. Jag håller också med andra här på forumet att varken Berglund eller Molinder borde få spela pp. Dom kan inte skjuta, inte passa, inte skymma. Jag tycker inte om att såga spelare men jag ser faktiskt inga fördelar med att ha dom i pp. Det går att göra tre bra uppställningar utan dom.
Kommentera