1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581690 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #186063

Sv: Proffs domare ?
Farbror Hasse:
Än hur man vrider och vänder på det så skulle knappast ett domarutbyte mellan de europeiska länderna skada ishockeyn. Ryska domare är några jag har en liten förkärlek för, för de släpper för det mesta. Visst, även för korkade hakningar ibland, men också för små kuddkrig.

Något jag tyckte var bra med domaren igår var att han tog ut så pass få utvisningar som han ändå gjorde. "Normalt" sett brukar domarna blåsa direkt när spelarna börjar puffa lite på varandra, men det gjorde inte Lind igår, även om jag gärna sett att det hade blivit en dubbelutvisning mindre.

Om två spelare står och pucklar på varandra lite så tycker jag inte att det är något att bekymra sig över. Så länge de inte står och slår varandra med klubborna. Elitseriedomarna är ju annars väldigt pigga på att dela ut matchstraff så fort det råkar hetta till lite grann.

Annars tyckte jag att det var relativt bra igår. Det var lite grinigt, men det blev aldrig riktigt fult spel och det är precis så det ska vara. Sen kan man ju ha åsikter om några domslut åt ena och det andra hållet där domaren kanske inte riktigt hade ögonen med sig, men sånt brukar ofta jämna ut sig över en hel match.
Kommentera