1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581879 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #186606

Sv: Slutspelsordningen?
Et tu Brute: Idiotiskt och snärjigt är det. Men mitt resonemang var slarvigt redovisat i inlägget nedan, och med en massa stavfel och glömda ord.

Det är inte enbart kvartsfinalerna jag vänder mig mot, utan de ingår i min helhetsbild av hur jag uppfattar att Hockeyförbundet genom en massa konstruktioner tar död på en stor del av det sportsliga inom sporten.

1. Elitserien är alldeles för lång med en massa matcher som inte intresserar fler än hardcorefansen.

2. En idiotisk poolindelning som gör att man möter vissa lag fler gånger i serien. Menligt inverkande på det sportsliga. Vi har ju t.ex. fått höra en massa knorrande över att TIK fått en lättare resa med Brynäs, MoDo och Luleå i samma grupp. Det kan vara hur det vill med den saken, men ett idiotiskt upplägg är det i vart fall.

3. Slutspel - 7 matcher i kvart, semi, och final är minst två för mycket i vardera rundan. De spelar ju för bövelen varannan dag, och intresset hos gemene man räcker inte till för att stå på tå så många gånger varje vecka. Inte underlättas det av att man mitt i rundan byter tågordning hemma/bortamatcher.

4. De två lagen - 9:an och 10:an i elitserien, som hamnar i ingemansland. Så totalt meningslöst, när man haft sånt sjå med att försöka fixa en massa spännande matcher för de övriga 10 lagen.

5. Kvalandet - Ja jisses. Där har vi ju ett kapitel för sig som skulle ta alldeles för långt utrymme att bena upp här. Räcker det med att jag glatt konstaterar att vi i år slipper hålla reda på kvalserie, play off mig hit och dit och fan och hans mormor.

Jag vet inte om jag ska räkna mig riktigt som hardcorefan eftersom jag åtminstone saknar en viktig (tror jag) egenskap i form av kalenderbiteriådran och glömmer resultat och spelare som flyttar hit och dit. Men jag är i alla fall tillräckligt intresserad av Timrå IK för att alltid (försöka) hänga med i det som känns väsentligt för mig.

Och slutsaten som jag mer än gärna drar av allt detta är att det krångliga och idiotiska seriesystemet på inget sätt stimulerar intresset från den vanlige lite lagom sportintresserade svennen ute i landet.

Jag kan som ett exempel ta en av mina närmsta vänner som har ett sånt sportintresse i kombination med kalenderbiteri i klass med oldboys som Bärra Littmar, nylin och Farbror hasse, men som inte tycker det är mödan värt att ta sig ut till Timråladan ens för en tidig seriefinal mot Frölunda, men som aldrig missar en match med Giffarna...
Kommentera