1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581681 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #187571

Sv: En Timråhatare har talat...
Linblå:
Ja, tyvärr har du nog rätt där. Sjögrens straff blir nog hårdare än om tex Kristoffer Ottosson hade gjort samma sak. Sorgligt nog. Men en avstängning ska han ha hur som helst. 4-5 matcher är hårt, men inte för mycket. 15 matchers avstängning existerar bara i en moralkärrings våtaste fantasier och därför förvånar det mig att Boork tar i som han gör. Egentligen borde en sån här ful grej kombineras med avstängning och böter. 4-5 matchers avstängning och 10.000 kr i böter, varav hälften går direkt in på Bulans personkonto och den andra hälften går till svensk ungdomsishockey.

Även om Bulan stått lite mer rätt upp i den här sekvensen så hade Sjögren kört på honom hårt bakifrån ändå. Så om man vill kalla det för checking from behind, elbowing, boarding eller checking to the head känns som att det kvittar. Ett kännbart straff är vad som ska utdelas. Böter är nog ganska kännbart.


ernie eagle:
Jag tror inte att du har någon med dig när du säger att det är orättvist när en större spelare ger sig på en mindre. Det är fånerier som hör hemma på skolgården. Här är det en helt annan typ av lek och med helt andra spelregler. Spelregler som alla inblandade är med på dessutom.

Minns ni MoDo borta ifjol när Timrå hade Robert Schnabel med sig i laget? Lille Anders Söderberg kom framvirvlandes med pucken och Schnabel backade hemåt. Plötsligt slutade Schnabel att backa och klev istället fram och proppade till lille Söderberg. Timingen och överraskningsmomentet var helt perfekt och Söderberg flög som en liten vante. MoDo publiken buade kopiöst, i vanlig ordning, och Schnabel åkte ut för roughing.

Och enligt dig nu, ernie eagle, så var det alltså ett helt korrekt domslut, bara för att Schnabel var 26 cm längre och 25 kg tyngre än Söderberg? Att tacklingen egentligen var helt perfekt och korrekt är alltså av underordnad betydelse?
Kommentera