1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580569 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1876872

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 2018-03-04
tjobba:

Känslan påminner också lite grand om när vi gick in i Kvalserien 2000. Man hade på känn att vi var bäst (på den nivån) och att det var vår tur att äntligen ta steget upp efter 18 långa år i skymningslandet men det finns ju inga garantier på SHL-kvalets krokiga vägar. På den tiden såg det helt annorlunda ut med rakt seriespel och sånt medan vi nu tvingas till serier om bäst av fem eller bäst av sju matcher mot en och samma motståndare. MoDo visade för två år sedan att mardrömmen kan bli verklighet. Det gjorde förvisso även Malmö för tio år sedan i Kvalserien. Nej, fy fan, jag gillar inte det här riktigt. De två bästa lagen i HA borde ta klivet upp direkt och de två sämsta i SHL kan åka ur direkt. Sedan är det ok om lag 3-4 i HA får kvala om fler platser däruppe mot lag 11-12 i SHL. Jag är med andra ord öppen för en större rotation i seriesystemet. Vill absolut inte ha någon halvt stängd liga. Det känns bara meningslöst. Ligor typ NHL är inte min melodi.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 2018-03-04
DJ Hemp: Instämmer angående uppflyttning/nedflyttning. Tror det i det långa loppet skulle göra ekonomin inom svensk hockey mer sund. Det skulle inte längre finnas "ett visst år" när i stort sett varje lag toksatsar om några få platser. Däremot skulle det ge bottenlag i högsta ligan mer "what-if"-tänk, alltså att de måste ha en plan för agerande om de skulle åka ur.

Sen ska vi väl inte hymla om att om Timrå skulle kravla sig upp så lär vi vara ett av de lag som skule drabbas av just denna rotation. Men den smällen är jag villig att ta, speciellt med tanke på att detta är bättre för hockeyn i stort. Det kommer ju ge ett större intresse för andraligan också, vilket på sikt ger mer sponsorpengar även dit. Eventuellt minskar spons till högstaligan dock, men jag är för en utjämning.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 2018-03-04
DJ Hemp: Om vinnaren av HA hade direktuppflyttning skulle det även vara mindre hemskt för ett SHL-lag att åka ur. Hoppas de gör så på sikt men är väl utopi. Även en fin morot för klubbar, sponsorer, fans etc som lägger tid, energi, pengar på att utveckla framtidens stjärnor i svensk hockey. Finns hoppet på en realistisk nivå blir intresset större helt enkelt.
Kommentera