1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582415 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1928073

Sv: Apropå nånting...
TIK-Lund: Mycket matnyttig info!
Kan man träna upp tekning på relativt kort tid? Då kan det vara värt att specialgnugga.

Bemström blev jag mycket sugen på förra säsongen. Grym speed i skridskoåkning och kan nu bevisligen näta också.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
sargad: En får tacke!

Om Timrå hade haft Malmös tekningsstatistik så hade vi börjat med puck i ca 90 fler situationer hittills i år. Vidare får man väl spekulera fritt i värdet av en vunnen tekning och hur mycket man tror 90 extra vunna hade gjort på 22 omgångar.
Om vi hade lyckats höja tekningsstatistiken med bara 2% hade mängden vunna tekningar efter 22 omgångar motsvarat ca en halv matchs sammanlagda tek extra i Timrås favör.

Utvecklar vi argumentet gällande just tekningar så dyker det dock upp vidare problematik, vi är inte bara statistiskt sämst i momentet men dessutom är våra tekare effektiva i fel zoner, våra bästa tekare i offensiv zon är defensiva spelare och vise versa. Dvs Fjärdekedjan har större sannolikhet att vinna tekning i offensiv zon där den rimligtvis saknar kompetensen att förvalta den vunna tekningen på ett konstruktivt sätt i kontrast till någon av förstalinorna, medans för de offensiva krafterna är det tvärtom. Både spelare som exempelvis Olofsson och Rensfeldt tekar bättre i defensiv zon. Vilket förminskar värdet av vunna tekningar framförallt offensivt till viss del ytterligare.

Jag kan nog tycka att det finns skäl att specialträna tekningar, baserat på vikten av momentet och vilken skillnad bara någon procents förbättring ger. Framförallt tror jag det skulle göra extremt mycket för boxplay statistiken.
Sedan man ändrade reglerna för tekningar så handlar det ju mer om timing än skicklighet vilket borde gå att öva upp.

F.ö är en av anledningarna till varför jag tyckte det var jobbigt att J.Johnsson gick till HV var just med anledning av att han är en mycket skicklig tekare.

Jag håller med, gillar verkligen Bemström, nu lirar väl han förvisso i en miljö där det är helt omöjligt att inte producera hehe. Fast han är grymt duktig på att förvalta sina lägen, kommer inte sällan fri och är då livsfarlig.
Kommentera