1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580620 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1935421

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2019-01-05
nectis: Intressant!

Ja Ohlsson har ju onekligen lämnat mycket att önska, men han har faktiskt en grej som sticker ut och det är (utöver att han inte ens har ett 3e assist) förmågan att lyfta upp spelet, faktiskt en av de bättre forwardsen i laget på det, ser bättre och bättre ut, även om jag inte tror han kommer bli någon producerande spelare i större utsträckning; 10-15p/säsong ish.

Jag skulle vilja, även om det tar emot lite, peka ut en annan forward som jag kanske tycker presterat långt mycket sämre än Ohlsson sett till förväntan och det är Collberg. Collberg har gått lite under min radar med anledning av den starka inledningen men han har verkligen haft det tungt sedan dess, och till skillnad från nästan samtliga övriga forwards, ingen uppåtgående trend heller, varken statistiskt eller okulärt. Thörnkvist har däremot steppat upp och tagit Collbergs roll i mitt tycke. Otur med skador skall tilläggas.

Jacob Olofsson spelar helt utan självförtroende, syntes även i JVM tycker jag.
Om vi skulle få in en förstacenter, kanske att man skulle låta Olofsson gå ner en division genom utlåning, finns massor av lag i HA som skulle ta emot honom med öppna armar, och han skulle få oändligt med speltid.
Påtal om centrar tycker jag Palmberg är bättre som center än vinge.
Madsen har varit vår bästa defensiva center med råge senaste fem matcherna i synnerhet.
Rensfeldt har en kurva som pekar spikrakt uppåt.
Blomberg är en bättre center i 4e än EB.

Forwards:

Thörna - NY/Palmberg - Wedda
JP - Rensfeldt - Hållander
Laxen - Madsen - Ohlsson/Palmberg
Boyce - Blomberg - Gallo/Ohlsson

Extra: Ohlsson/Gallo/E.B

På backsidan anser jag att vi har två herrar som har det tuffare än de andra; Falk och Molinder.
Falks problem är nog att han vill utveckla sig som tvåvägsback och hamnar fel/tar dåliga beslut som följd.
Ohårdegård blandar och ger men de dagar spelet stämmer är han Timrås kanske bästa tvåvägsback, man ska inte glömma att han bara är 21 år gammal.
Drugge väntar jag med spänning för att se om han bara hade en formtopp eller ej senast, men kapaciteten har han.
Söderberg tycker jag ersätter Printz rakt av, i skuggan av Thörnkvist/wedin tycker jag Söderberg haft den starkaste utvecklingen av alla spelare i TIK.
Nu tycker jag att Printz har varit helt okej, men upplever att åldern/storleken märks av ju längre matcherna lider, och att motståndarna kan använda Printz ganska enkelt för att få med sig en utvisning.
Jalle var helt ur form när han anlände, men kommit in i spelet mycket bättre, skjuter som en häst sparkar, däremot är hans frånvaro titt som tätt lite prekär.

Personligen anser jag att Timrås starkaste backsida hade sett ut såhär (bortser från Carlsson då jag inte sett honom på SHL nivå):

Söderberg/Printz - Kinnvall
Larsson - Hardegård
Jallasvaara - Druggels
extra: Falk (tror Timrå tror stenhårt på honom)
notis: varför är inte vår 8e back en J20 lirare?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2019-01-05
TIK-Lund:

Spännande!
Så här skulle jag, som läktarexpert, ställa upp laget förutsatt att alla är friska och hela:

Törnqvist - Palmberg - Wedin
Salomonsson - Hållander - Persson
Ohlsson - Rensfeldt - Collberg
Gallo - Madsen - Boyce

Extraforwards: Berglund, Blomberg
Utlåning: Olofsson

Kinnvall - Larsson
Hardegård - Molinder
Jalasvaara - Drugge

Sjundeback: Falk
Utanför laget: Printz, Carlsson
Utlåning: Söderberg

Kommentar forwards:
Ovan uppställning baseras på hur jag tycker att spelarna presterat sett över hela säsongen. Har även försökt behålla vissa konstellationer som jag tycker sett bra ihop, exempelvis duo Salomonsson/Persson. Emellan dem skulle jag faktiskt vilja se Hållander som center. Tycker nämligen han är mogen nog i sitt spel för att axla en centerroll och dessutom han har kvaliteter som gör sig bra centralt i banan.
Palmberg förtjänar verkligen en plats bredvid produktiva spelare, därav center i första line där även Törnqvist visat att han ska vara med nuvarande form.
Rensfeldt är enligt mig ingen topp 6-forward och därför sätter jag honom i tredje där han får sällskap av Collberg, två spelare som spelat ihop många gånger förr. Dessa två är behöver dock speed och där kommer Olsson in i bilden, som som sagt sett pigg ut på sistone. Förhoppningsvis kan Collberg komma igång med målskyttet igen...
Gallo och Boyce är enligt mig givna gnuggare och kulturbärare i laget, även om den sistnämnda varit lite blek många matcher. Madsen kan man lita på och så länge han är på planen ska det enligt mig vara som fjärdecenter.
I omklädningsrummet och båset har Berglund stor betydelse för laget, det vet vi. Därför ska han aldrig sitta på läktaren. Men han är dock inte given på fyra kedjor i mitt lag, i all fall inte med alla tillgängliga.
Blomberg är en spelare som jag tycker gjort det bra när han fått chansen men han verkar inte vara någon spelare som Freddan vill satsa på. I och med att jag vill se Hållander som center fanns heller ingen plats för Blomberg.
Blomberg och Berglund är dock två spelare som alltid gör jobbet och det är ju sällan man har full trupp, så dessa spelare är nyttiga i långa loppet.
När det gäller Olofsson skulle han nog må bäst av att göra lite poäng och få förtroende på Allsvensk nivå ytterligare en säsong. Ser ut att ha tappat allt självförtroende och är fortfarande lite för mjuk och tafatt i sitt spel, tycker jag.

Kommentar backar:
Kinnvall och Larsson ska lyfta mycket speltid tycker jag och bör funka ihop. Hardegård och Molander har alltid kompletterat varandra bra, tycker jag och jag tror de trivs ihop. Jalasvaara kan stå upp för Drugge som visade senast att han förtjänar en ärlig chans på tre backpar.
Falk har varit väldigt slarvig, både offensivt och defensivt enligt mitt tycker och inte har han heller bidragit mycket i spelet utan puck, snarare tvärtom. Statistiken säger en del... Lyfter säkert en stadig lön men han har helt enkelt inte levt upp till förväntningarna.
Printz kan göra det okej ibland men är i mitt tycker ingen SHL-back längre. Söderberg är, precis som Printz, för temposvag och känns inte redo för SHL ännu och en utlåning eller ny klubbadress känns sannolikt.
Kommentera

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2019-01-05
TIK-Lund: Gällande just Ohlsson så var det nog jag och några till som hade högt ställda förväntningar där att han skulle blomma ut till en poängmakare, mkt baserad på att han gjorde ett riktigt bra slutspel men vi såg nog bara det vi ville se. Ligger man sist i tabellen så blir det lätt så att ingen är helig och nya huvuden ska rulla efter varje match. Tycker precis som du att Ohlsson har sett lite bättre ut på senare tid men just nu så behöver vi nog värva in en riktig poängspruta på forwardssidan. GÄRNA en playmaker och center som dessutom får fart på de han har bredvid sig
Kommentera