1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581739 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1940916

Sv: Timrå IK - Färjestads BK 2019-01-26
KiefD: Hur ska vi kunna avancera när man släpper match efter match på samma sätt...Och Freddans kommentar, det där måste vi bättre på (Känns som att skivan har hakat upp sig)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Färjestads BK 2019-01-26
Skellefteå vinner mot Örebro på övertid. Vi har fortfarande 4 poäng upp över strecket med 1 match mindre spelad. Men frågan är ju om inte avståndet upp är alldeles för långt för oss ändå?

Vi lyckas att producera mål framåt i de målsnåla matcherna, men återigen så har vi en totalt förlamad målvakt längst bak som ger bort 3 poäng på samma sätt idag som mot Linköping i mellandagarna och Malmö sist. Hade vi haft en målvakt av SHL-klass så hade vi idag stått på minst 45 poäng och hade kunnat ha lika stor blick uppåt som neråt.

Varför känns allt helt nattsvart och uppgivet då? För att oavsett hur gärna jag vill (och tro mig, jag vill) se positiva saker i matcherna och att "fan detta kan gå" så tror jag verkligen inte det om jag ser på det objektivt. Svedberg kan göra ENORMA matcher och verkligen vara i NHL-klass när han är som bäst. Problemet? Han gör ALDRIG två matcher i rad som ens går att klassa som godkända, och det är väl det som behövs. Hade Svedberg kunnat vara god för att göra en godkänd/icke-klandervärd insats varje match så hade det känns mycket tryggare.

Om inte Niklas Svedberg blir mycket stabilare i kvalet så är vårt enda hopp att Brattström är redo att bli förstemålvakt i ett kvalspel och komma upp stort - annars är man naiv att tro att vi inte spelar i Allsvenskan nästa säsong igen.

Känslorna svänger i hockey och som hockeysupporter. Efter matchen mot Mora så kunde man tänka att det skulle vända, nu ser man inte ens det som rimligt att vinna någon fler match på hela säsongen.

Vad gör vi? Vad gör föreningen? Hur slutar det här och kommer man ens orka med att genomlida resten av säsongen och inte skärma av sig helt från denna katastrof?
Kommentera

Sv: Timrå IK - Färjestads BK 2019-01-26
Nisse1: freddans intervjuer efter match liknar fågelholkens intervjuer när det begav sig. Men vad ska han säga? Han kan ju inte säga att Svedberg ballar ur, IGEN, men vi har inget solklart alternativ så det bara är att gilla läget.

Alla fattar ju att när Freddan säger ”det här ska vi jobba mer på” eller ”den här biten måste vi förbättra” så är det bara tomma ord. Alla ser att laget spelar på toppen av sin förmåga i denna match och hade det inte varit för målvaktstabbarna så hade vi sannolikt vunnit matchen.
Kommentera