1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577978 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1941111

Sv: Timrå IK - Färjestads BK 2019-01-26
mikenomad: Jag vet inte längre vad man ska landa i. Är det inte ganska stor skillnad på vår defensiv nu jämfört med hur det såg ut i oktober/november? Rent statistiskt blir vi bättre och bättre också, förutom på en post. Hade inte Svedberg varit en prestigevärvning och svensk så hade vi sannolikt sparkat honom redan i november.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Färjestads BK 2019-01-26
Knylan: Detta tycker jag är jätteintressant! Säga vad man vill om siffror hit och dit men man de visar ändå på vad väldigt många av oss upplever.
I rena siffror sett till de senaste 10 omgångarna är Timrå ett mittenlag i SHL med undantag för en post.

- Vi är tvåa i BP, 5a i PP.
- 6a defensivt och 10a offensivt. Detta alltså i princip utan Wedin.
- Vi ligger nästan på 49% i CF/FF ungefär i samma nivå med HV och FBK. Med lag som LHC, Malmö, Brynäs, Mora bakom oss, (vi har nästan 4% marginal till LHC som har platsen under oss, vilket är sanslöst mycket).

Vi är det lag som har haft överlägset störst utveckling över säsong hittills, detta utan att förstärka nämnvärt.
Det finns dock en post som är i princip helt oförändrad i kontrast till övriga laget och det är Svedberg.
Dvs att defensiven i siffror hos utespelarna blivit markant mycket bättre över säsong men Svedberg har inte följt med i den utvecklingen. Man skulle t o m kunna tolka denna informationen så att Svedberg blivit successivt sämre.

Alternativet är ju såklart att oavsett hur mycket laget lyft sig i defensiven och BP så har de kvalificerade målchanserna mot oss ökat i samma takt. Det skulle isåfall förklara varför Svedberg har det fortsatt kämpigt i kontrast till övriga laget. Något jag inte ser som alls sannolikt.

Om man vill felsöka poängskörden hos TIK i siffror 18/19 är det helt klart på målvaktssidan som problemet ligger.
Och för att försöka döda diskussionen som alltid uppstår gällande våra målvakter; det handlar inte om vilka lägen en målis "skall ta" utan om hur många lägen en målis "inte skall ta, men tar".
Själv kräks jag inombords när vartannat jäkla mål försvaras med "den kan inte Svedberg lastas för".
Just det är ju anledningen till varför vi ligger sist, för nu spelar vi bra i övrigt.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Färjestads BK 2019-01-26
Knylan: Mkt möjligt. Grejen är väl att vi (och Nubben?) trodde vi värvat Messias som skulle skina såpass att försvarets brunfläckar skulle raderas. Nu var det inte riktigt så, Svedberg visade sig var klart mänsklig. Duglig och kompetent men ingen målvaktsgud.

För det är en sådan ett lag med det här försvaret behöver. El Nubbo satte alla slantar på en häst och det ser ut att spricka. Inte för att hästen är hamburgerkött utan för att tillbehören suger. Då tror jag i det här läget att det är svårare att hitta Mr fuckin överjävliga psykfenomen till vägg därbak än det är att stärka upp backsidan med en eller ett par rekorerliga backar av SHL-snitt.

För båda våra målisar håller SHL-klass, bara inte Fräls oss från ondo på egen hand-klass.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Färjestads BK 2019-01-26
Knylan: Ja, nu har vi t.o.m gått om Brynäs i Corsi. Brynäs har tillåtit ca 100 skott mer än TIK och alla deras målvakter lyckas ha över 91.4 i räddningsprocent.
Vårt målvaktsspel måste upp.
Kommentera