1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580566 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1942843

Sv: Timrå IK - Djurgårdens IF 2019- 01-31
Woody: om man tänker längre än årets kval så inser man att taktiken att överleva för att sedan, på något överjävligt sätt, blomstra år 2 i SHL har luckor.

Om nubbens taktik slår ut helt perfekt var är vi då? Vi har överlevt kvalet och får börja om?

Vi kommer fortfarande att vara sist i hackordningen när det gäller nyförvärv. Vi kommer vara klar för spel i SHL lika sent som ifjol så många spelare, inklusive dom vi just nu har i truppen, kommer att ha gjort klart med andra lag. Vi kommer att behöva byta ut lika många spelare som vi gjorde ifjol. Vi kommer att ha en lite bättre ekonomi och det är förvisso bra.

Jag tror risken kommer att vara lika stor att åka ur nästa säsong även om vi klarar kvalet detta år. Jag är övertygad om att våra chanser att undvika kval nästa säsong hade ökat rejält om vi fick avsluta denna säsongen i ingenmansland och därför är besvikelsen stor att man inte tycks gå för det utan istället spara sig in ett kval.

Men nubben har överraskat förr, kanske han presenterar några nyförvärv snart.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Djurgårdens IF 2019- 01-31
Hockeyoraklet: oavsett om vi undviker kval eller inte gör minimal skillnad. Spelare skriver på kontrakt redan nu och oavsett vart i tabellen vi hamnar är läget oförändrat just nu. Det inte helt säkert att vi spelar i shl nästa år. Även om vi vinner 7 matcher i rad nu och Mora och Örebro förlorar 7 så är läget att vi undviker kval osäkert.

Vi är i en pissig situation hur vi än gör och det är bara att gilla läget. Min personliga inställning är att vi ska ta småsteg till framgång och det första steget är att vinna ett kval. Gör vi de har vi bättre förutsättningar än vi hade inför den här säsongen.

Kan vi nästa säsong undvika kval med några små förstärkningar i laget, eller till och med tjuva till oss en plats i slutspelet, har vi otroligt bra förutsättningar att bli livsfarliga året därpå.

Vi gör en resa just nu och ibland går det sakta pga vägarbeten, träliga tågbyten och förseningar pga snö. Vi får se den här säsongen som ett träligt tågbyte i februari.

De är nästa säsong tåget börjar röra på sig!

Mvh den evige optimisten(börjar bli tjatigt nästan)
Kommentera

Sv: Timrå IK - Djurgårdens IF 2019- 01-31
Hockeyoraklet: Håller inte riktigt med. Visst vi kommer komma igång med att bygga truppen sent, men det bygget har ju redan startat med förlängning av Hampe och snart även Laxen. Så några stöttespelare är redan klara, och några har fått ett år i SHL innanför skinnet. Sedan kan man byta ut de svaga korten, mot några nya varav nån slår väl ut en annan inte, men totalt sett har man nog ändå höjt kvaliten. Om det sedan kommer räcka för att undvika kval återstår att se. Förhoppningsvis har vi några som har lust att återvända oxå, tex Sebbe och EK.
Kommentera