1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580501 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1960231

Sv: Apropå nånting...
Timrå Isstadion: tycker kopplingen till klubben är rätt tydlig om man lyssnar på texten. Tycker också att alla initiativ till att lyfta detta tillsammans till något positivt bör hyllas
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Hassan:

Lars Bygdens egna tankar om låten.

"Jag är uppväxt i Granlo i Sundsvalls kommun. När jag var barn var Timrå två saker för mig. Lukten av fis från Östrands massafabrik och hockey. Trots att jag är från Sundsvall och dom ju faktiskt också har ett hockeylag har det aldrig ens föresvävat mig att hålla på något annat lag än Timrå IK. Timrå IK har för mig en mytologi som inget annat lag kommer i närheten av. Alla legender från Lill-Strimma och framåt. För mig när jag var liten var det kanske framförallt Bo “Bulla” Berggren och alla historier kring honom och hans person som fick mig så himla intresserad. Och storesyrran som fixade Håkan Petterssons autograf åt mig. Han bodde i Granlo och syrran åkte förbi och ringde på och kom hem med ett signerat foto till mig. När jag var i övre tonåren hängde jag på otaliga matcher mot lag som Antjärn, CRIF och Björklöven innan Timrå äntligen tog steget upp i elitserien igen anförda av en glödhet Henrik Zetterberg. Det är det utan tvekan det största jag varit med om som idrottssupporter.

För en tid sen kontaktade min vän Lars Nylin mig, Lars är också en stor Timråfantast. Han hade en idé om att skapa en hymn åt sitt älsklingslag. Något från hjärtat som var lätt att sjunga med i. Som inspiration nämnde han Liverpools You Never Walk Alone. Hans val föll på klassiska Amazing Grace som redan tidigare använts som hymn av Timrå-klacken, med endast ordet Timrå som text. Jag blev jätteglad att han tänkte att jag kunde vara rätt person för att skriva denna text, då jag redan tidigare haft tankar på att göra en Timrå-låt.

När jag väl satte igång kändes det oväntat lätt. Förmodligen för att jag älskar Timrå så mycket och jag tycker att jag fått med mycket av vad laget står för för mig. När texten var klar kontaktade vi en annan f.d. Sundsvallsbo med hjärtat i Timrå, nämligen fantastiska Anna Stadling som sjöng in låten tillsammans med mig och hennes make Pecka Hammarstedt.

Nu väntar ett närmast olidligt kval mot Oskarshamn och det här är vår hyllning till laget i vårt hjärta inför denna prövning. Vi hoppas att kärleken i låten ska hitta in i vårt älskade lag och bli till ren och skär hockeystyrka i kvalmatcherna. Vi ses i elitserien nästa säsong!"

/Lars Bygdén
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hassan: håller med. Även om jag inte är ett jättefan av långsamma låtar, även om dom handlar om TIK, skulle jag uppskatta att komma in i arenan till ljudet av den sången.

Kan ju tagga till då matchstart närmar sig med lite mer pepp musik!

Vilket lag håller folket här på ikväll?
Kommentera