1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577860 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1999360

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2019-10-27
TIK-Lund: Alltid välkommet med lite nyktra kommentarer från dig!

Som i princip alla andra är jag absolut inte nöjd med hur det har sett ut spelmässigt store delar av denna säsong. Men med undantag för de tre senaste matcherna har jag tyckt mig kunna skönja en något positiv trend, även fast det defacto inte genererat de mål som man hade kunnat kräva.
Jag ser årets TImrå som ett lag som kommer bli bättre ju längre säsongen lider, framförallt om vi får in en bättre andrecenter. Det är seriens yngsta lag, och förädlingspotentialen är hög.

Sedan finns det såklart några negativa aber som man inte kan blunda för: 5-5 spel(främst i offensiv zon), ojämn produktion, svaga ingångar etc. Hittills har vi varit alldeles för beroende av special teams: målskillnad i pp/bp = +13(tillsammans med Lövens +12 överlägset bäst i ligan).
5-5 är siffrorna tyvärr -2(undantaget ENG). Detta innebär att vi är 7:a i ligan och långt efter MODOs +25, Lövens +13 och BIKs +14.

På individnivå så har 50, 58, 23, 22 och 7 inte varit tillräckligt bra. Framförallt är Harde ett mysterium för mig. Finns mycket hockey i den pöjken, men ibland ser det ut som både tanke och ben är fast i sirap.

Sedan bör man även påpeka att första säsongen i HA inte alltid är så lätt.
-18/19 Karlskrona: 7:a
-17/18 Leksand: 2:a
-16/17 Modoröv: 12:a
Leksand gjorde en bra comeback, men lite extra klirr i kassan i form av en fallskärm är inte alltid förenat med en succé. Detta ska man vara ödmjuk inför.

Hoppas och tror på en utveckling spelmässigt, där även poängen kommer att följa med.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2019-10-27
Håkkybåkky: Det är inte alls lätt att återhämta sig efter man åker ur, än om det bara varade en säsong. Det finns ju rätt mycket erfarenhet kring det. Leksand är ju så vana att åka upp och ner så hela den föreningen är förbered nu för tiden på ett helt annat sätt än i princip alla andra.
Kommentera

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2019-10-27
Håkkybåkky: Något haltande jämförelse tycker jag, det enda laget som vi faktiskt kan jämföra med där är Leksand, som ramlade ut efter en säsong.

Vi har gjort våra skitår i HockeyAllsvenskan. 5 år närmare bestämt, där vi har legat sist, slutat 10:a, 9:a, 6:a, 8:a osv.

Jag tycker inte att det är en orimlig förväntan att sluta top 2, framförallt inte med tanke på hur vi har startat, att vi har kvar 7-8 spelare kvar från SHL-truppen och har kryddat med Dahlén.
För mig personligen är top 5 numera ett misslyckande och i fall vi skulle hamna typ 3:a så förväntar jag mig att vi tar oss till kval.

Det är nästan 5 år sen vi stod vid ruinens brant och var nära konkurs, ja det är sant, men det var faktiskt bara lite mer än 6 månader sen vi spelade SHL-hockey.
Om vi någonsin ska kunna leta oss tillbaka till fornstora dagar så behöver vi börja redan den här säsongen, för nästa år blir det garanterat inte lättare att ta sig upp.
Kommentera

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2019-10-27
Om någon känner för att se dålig hockey kan jag tipsa om lågpunkterna från matchen Solna - Västerås. Det är bland det sämsta jag sett från två lag i samma match den här säsongen.

Imponerad av den som plågar sig igenom hela matchen. Då kan man skryta om att man har mycket fritid.
Kommentera