1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580476 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2004398

Sv: Apropå nånting...
Utan att tycka att allt är frid o fröjd så kan det vara värt att påpeka att vi just nu har lite bättre snitt än när vi vann serien för 2 år sedan. Grejen är att det nog aldrig(åtminstone inte senaste X åren) varit så många lag med så högt snittpoäng.

Hoppas vi kan vara med o störa topptrion o som Lill-Kenta brukade säga, lugga dom på ett o annat poäng ;-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
sargad: Ja, det är onekligen en lite anmärkningsvärd serie än så länge. Efter att ha kollat resultaten för två år sedan så ser man att vi faktiskt mötte AIK i Hovet i omgång 18 även då, där det som vanligt blev torsk. 3-1. Sen torsk även hemma mot SSK matchen efter. Det var den enda nollpoängssvit vi hade den säsongen. Precis som Nomaden skrev så har vi åtminstone lyckats hålla det mönstret i år igen än så länge, och det är ju trots allt något man ska ta med sig och bygga ett självförtroende kring.

Att bygga sviter med svaga insatser är en sak, så länge men trots allt tar poäng. 17/18 så slutade vi på tolv nollpoängare över 52 matcher, nu är vi uppe på fem med ungefär två tredjedelar kvar av säsongen. Ska vi fixa att stanna vid tolv nollpoängare så måste alltså snittet ner och förmågan att plocka poäng upp, då finns det goda förutsättningar att haka på i toppen. Sen får man ju se vad våra toppkonkurrenter hittar på också, om Modo skulle hålla sitt nuvarande poängsnitt så stannar de på 119 poäng när serien är färdigspelad. Löven ligger också på nästan samma pace. Tidigare högstanotering i ligan är 109 poäng. Högst troligt är att det i något skede av resterande säsong mattas av för de båda, men det kommer bli ett jävla race om topp två. För vårt vidkommande så är det nog högre prioritet på att fortsätta att gnugga på med vårt egna spel, en topp två-placering är trots allt inte det viktigaste för säsongsutgången. Det viktigaste är att vara som bäst i det skedet av säsongen, och det lag som torskat HA-finalen brukar i regel få det ganska så tufft i det där playoffet mot Meca-mästaren.

Värvargeniet Kenttä får fortsätta att byta ut hela truppen under säsongens gång, sen står de där framåt vårkanten med en trupp fylld av obefintligt scoutade ECHL/AHL-nordamerikaner som sedan rasar igenom. Tråkigt vore det inte.
Kommentera