1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577999 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2006873

Sv: Timrå IK - Mora IK 2019-11-22
RasmusVS: Precis, samma med Berglund och Söderberg. Sen finns det massvis av exempel genom åren, en sån som Kalle Koskinen fick också mycket skit för hans stappliga framtoning exempelvis. Challe snackade om just Koskinen i något sammanhang och beskrev hur han ställde sig själv frågan "vad i helvete... är det där?" när Challe precis tagit över TIK, för att sedan fatta allt när väl seriespelet drog igång.

Hardegård kämpar lite i uppförsbacke när det kommer till att vinna supportrarnas gunst, ändå får han spela i alla spelformer. Såväl i år som förra säsongen. Vissa menar att det beror på att Nubben gått ner till Freddan och sagt att "Hardis måste spela hela tiden, han är nämligen ihop med min dotter" och så finns det andra som menar att det finns fog för Hardegårds existens i den här truppen. Jag menar det sistnämnda, inte för att jag inte ser att det sker lite misstag här och där utan mer för att han har stor potential att bli en riktigt habil hockeyback på (åtminstone) SHL-nivå. Nu tillhör han nästan veteranligan i det här laget (som 22-åring) och får ett stort ansvar, en sådan som Didrik Strömberg fick lika mycket skit kastat mot sig i samma ålder. Skillnaden där är att Didrik är en utpräglat defensiv back medan Hardegård har sina styrkor över hela banan, framförallt i uppspelsfasen. Det såg man redan på J18-nivå där han nästan var överjävligt skicklig i att hitta de där Pär Djoos-mackorna från egen zon.

Sen har vi då Westerlund som i grunden är mer talangfull än Hardegård när det kommer till i stort sett allt, men som har det kämpigt att få ut något poängmässigt av sitt stora förtroende i PP. Hardegård är i nuläget betydligt mer framgångsrik i att få igenom sina skott, om nu det är det sätt vi vill spela PP för att få igång produktionen igen. I det där tiki-takaspelet i PP vi framgångsrikt sysslade med i början av serien så fungerar ju Westerlund ypperligt i att han är så helvetiskt skicklig med pucken, men just nu har vi ingen framgång i att passa runt tio gånger för att sedan hitta ett instick i slottet.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Mora IK 2019-11-22
Knylan: Allt jag har att tillföra i ämnet är att oavsett om OHårde eller FilleFilur står som point på blå i PP så borde vi väl vinna hemma mot seriens näst sämsta lag?
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Mora IK 2019-11-22
Knylan: Nä och där tycker jag man ska variera lite med att ta ett sidledspass och så skott mot mål oftare, för att göra utrymme för instick i senare läge. Som det är nu vet ju alla lag om att det är så vi vill göra det. 3 som spelar runt högt och 2 framför mål borde testas emellanåt.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Mora IK 2019-11-22
Knylan: Hans minus är bestämdhet i vissa lägen , han blir en markerade back i egen zom , kan inte stänga till vid sarg , vinner inga en mot en lägen , men har ett fint första pass på blad för det mästa.
Saknar pondus .
Låst ämne