1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580035 inlägg · 6216 ämnen

Forum

2692032 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Apropå nånting...
Dags att presentera årets första back - Lukas Pilö har kritat på ett två års kontrakt med Timrå IK dit han ansluter efter en sejour i IK Oskarshamn. Lukas är född 1999 och uppvuxen i Eskilstuna, han spelade sina år som junior i Åker/Strängnäs och Örebro Hockey där han 2017 gjorde SHL-debut.

Han tillhörde Örebro Hockey till 2021 där det blev mest en sejour av utlåningar till klubbar i Hockeyallsvenskan och Hockeyettan innan han tog plats i IK Oskarshamn som nyligen tagit sig in i SHL. Där blev det tre säsonger och 156 grundseriematcher och 39 poäng.

- Väldigt roligt att Lukas blir en del av Timrå, han är en stabil tvåvägs back med stor utvecklingspotential som jag tror kommer passa väldigt bra in i gruppen. Vi får in ytterligare en ung och hungrig spelare som vill arbeta hårt för laget och sig själv, det kommer att bli bra! kommenterar Kimmo Kapanen, Sportchef

- Det ska bli väldigt roligt att få vara en del i Timrå IK och den resan som föreningen befinner sig på. Timrå har en bra historik av att utveckla spelare vilket är en del av målsättningen för mig, att utvecklas, framförallt mitt offensiva spel. Jag ser mig själv som en tvåvägs back med bra spelsinne och ett bra första pass. Som person är jag väldigt lugn och spenderar mycket tid till golf och andra sporter. Det känns väldigt roligt att komma hit och har stora förhoppningar på kommande säsonger. kommenterar Lukas Pilö.

Vi önskar Lukas varmt välkommen till Timrå IK!

Kontraktet är skrivet till och med säsongen 2025/2026
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Nisse på Mon or: där finns det utvecklingspotential! Jokinen hade ju en magisk siffra 110! 85% i boxplay och 25% i PP! Skulle sitta fint med dom siffrorna.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
bar mofftak: Migrationsverkets hemsida säger annat:

Om du är medborgare i ett nordiskt land kan du fritt resa till Sverige för att vistas och arbeta där. Du behöver varken visum, arbetstillstånd eller uppehållstillstånd.

Du får vistas i Sverige i upp till ett år. Om du ska vistas i Sverige längre än ett år ska du folkbokföra dig i landet. Du kan läsa mer om det under avsnittet om folkbokföring.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
NDR: Sen är väl pp, bp och straffar något att prioritera. Milt sagt var det rätt uselt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
TIK_TIK: Nu blir det ju ändå lite lustigt, Lindén på ST står och surrar om nya övningar så som det vore några revolutionerande grejer som hände idag. Det var ett teknikpass med övningar från random hockeyskola typ. Dock jättebra saker att gnugga på, då som nu.

Gillar valet att lägga ner några extra kronor på att ha is en månad till, även om det bara skulle vara 9-10 organiserade lagpass så finns isen fri och det finns en extra månad att gnugga på saker för dom som vill.

I övrigt vad kommer till isträningar tror jag inte Olli kan komma med så mycket nytt i sak. Hur ser en träning ut? Uppvärmningsövningar i alla dess former, teknik, kampövningar, urspel, ingångar, PP/BP osv.

Olli kan inte trolla i den bemärkelsen, dock hoppas jag att han kan trolla på andra sätt. Kapanen sa något i intervjun i ST om att kan vi få 5-6 spelare till att spela som Hållander gjorde (med passion) sista delen av säsongen, då kommer vi att vara betydligt bättre nästa säsong.

Där hoppas jag Olli kan trolla, övningarna i sig har mindre betydelse, trolla mindset desto viktigare.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Labban: Det beror lite på. Du har uppehållsrätt inom EU så länge du har arbete, studerar eller har medel för din egen försörjning. Annars är det 3 månader utan att du behöver registrera dig som bosatt i landet.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Turkiska Tiken :
Har man en positiv inställning blir det oftast bra.
Negativitet är bara nedtryckande.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
TIK_TIK: Allt kan ju låta bra tills det sätts på prov.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Kommer inte det här att bli bra, ja då förstår jag ingenting. Inviduella träningar för att förbättra varje spelare, video på allt och alla för att se saker som ingen annan lagt märke till.nnGlädjen och alla som verkligen vill vara med på resan är ett tecken på, att nånting riktigt, riktigt stort är på väg att hända. nnOch för att inte prata om spelsystemet som kommer att användas när alla är fulltränad och har fått ett mycket bättre självförtroende pga att när dom vet vilken utveckling dom gjort på bara några månader.nnTanken som jag ser det, är att fylla varje spelare med oerhört mycket självförtroende.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
bar mofftak: Är det inte tre månader som gäller? Fast har man jobb tror jag man får undantag.. fast kan ju vara ev flickvän som inte har jobb
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
kulltorp: bra initiativ av ST. Och jag måste säga att jag känner stort förtroende för Kapanen, och det han gör för Timrå. Även Jokinen känns oerhört seriös! Frugan och jag köpte säsongskort, gick på 15000. Men det kommer det att vara värt! Nu gäller det bara att dom fyller upp dom vakanta platserna med kompetenta människor!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Panusarvagn: Finns inga sådana begränsningar inom EU.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Nisse på Mon or: Skulle tro att det har med arbetstillstånd för Eronen, Du får inte vara i Sverige hur länge som helst. Kan vara lika med Erixons fru, att hon måste lämna sverige några månader per år.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rico01: Känns väl sådär ändå med Eronen. Sköter man träningen själv som man ska är det ok, mrn som Eronen uppträtt senaste säsongen så vette fan. Kan ju bero på ollka anledningar. Hoppas att Jokinens inträde kan få honom stt tända till.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Synct:

Nej det är inte unikt men det är ju även dom två spelarna som inte direkt är mest vältränad i laget heller. Det gnälldes väldigt mycket på Eronen denna säsong, vi har inte råd att det slarvas med sommarträningen.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
The great one: " Tycker inte det är ok när dom sitter på dyra kontrakt att inte infinna sig med övriga laget."

Vad tur att Jokinen och Kapanen tycket det är okej då. Det finns säkert bra anledningar till det, och dom sköter nog sin del av träningen och har en plan och en bra kontakt med Sandra/övriga coacher ändå. Är knappast unikt i Timrå att vissa spelare sköter delar av träningen på hemmaplan.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
The great one: I Erixons fall handlade det väl om att hans fru bor i USA om jag fattade det korrekt. Vet inte om jag skulle vilja kalla det gräddfil utifrån att han då förmodligen är ifrån sin familj övriga tider på året. Typ.

Som Jokinen är inne på så är det inte bara maskiner som vi har att göra med utan människor.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tydligen får Erixon och Eronen någon gräddfil i år igen gällande sommarträningen. Tycker inte det är ok när dom sitter på dyra kontrakt att inte infinna sig med övriga laget. Trodde det skulle bli ändring på just detta när Jokinen anslöt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Alla utländska spelare åker väl hem och kör egen träning i stort sett? Har väl alltid varit så och har för mig att anledningen även är ekonomisk/försäkringsmässigt att man kan spara en hacka på upplägget. Men såklart säker att spelarna även önskar att träffa familj osv. De brukar dra så fort säsongen är slut, med kanske några få undantag. Sedan kanske det är lite olika upplägg när de återvänder.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
2magisk: Lidén. Duktig skrivande reporter, omständlig live.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik1: Bra snack här med Kapanen och Olli plus ngr spelare. För er med inlogg.

www.st.nu/2024-04-15/tv-hang-med-pa-forsta-passet-med-jokinen/
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Dubbeld: Det finns helt klart goda förutsättningar för att slå förra årets publiksnitt. Och ett antal fulla hus lär det bli. Underhållande spel vill vi se. Men framförallt ett vinnande spel.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
När hemvändarna kom tillbaka så var man ju helt lyrisk.

Känner nog likadant om inte mer gällande kommande säsong med Jokinen.

Säsongen har inte ens börjat och han ställer sig direkt på fansens sida.

Backlund kräver att vi går på matcherna för då vinner vi tydligen.

Meanwhile Jokinen "Om vi bara ställer upp i mittzon i 60 minuter och inte spelar fysiskt alls, hur ska vi då kunna begära att fansen ska komma och stötta laget. Det går ju inte. Du behöver kunna ha en taktik och ett spelsystem som också är underhållande."
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik1: Ja man kan ju hoppas. Jag har fått uppfattningen om att Jokinen är så. Borde finnas intresse för en finländsk landslagsman från andra lag kan tyckas :)
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik1: Ja med Jokinens intåg är man klart mer strikt med träningen. Det är ju inte semester än?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
DenRöda: Fast det är ju samma upplägg som inför föregående säsongen. Eronen tränade ju hemma då med?
Jag hoppas du har rätt och att det jobbas med att bryta kontrakt bakom stängda dörrar. Men jag tror tyvärr vi kommer få stå ut med Eronen hans sista kontraktsår ut.

Hoppas att Jokinen är som en iller och vill veta hans värden, så han kan ligga på honom om han inte verkar sköta träningen.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
KniveN: Vaaa menaru de?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Zäta75: Kan också vara ett spel för galleriet just det att han är hemma. Märker man att han inte kommer upp i den nivå som det har kommit överens om, så bör kontraktet kunna brytas helt utan att någon instans sätter ner foten.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Dubbeld: Speciellt när man inte är så bra på det...
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik1: Mycket illa ja. Tror inte att han kör överdrivet hårt ensam. Svårt att motivera sig då också och man behöver inte visa något. Vi får hoppas att Jokinen har koll på honom, vilket jag tror.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik1: Låter ju lovande, hittills så har ju endast Hanzl bevisat att de ens blev någon träning när han inte var med laget.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Zäta75: Man hade verkligen hoppats på att Eronen skulle varits med och drillats.
Saxat från ST.

"Han har ett eget upplägg att han får vara i Finland och sköta sin träning med en egen tränare där. Av vad vi har hört"
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
The great one: Sarkasm fungerar sällan här märker man.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Ja jag tycker att vi smyger in Jokinen i laget. Trots att han är 45 år är han minst lika bra som vissa i laget ;) Vilken skräll det vore. Jokinen dominerar i SHL som spelande tränare :)
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rico01: Kör stenhårt med Jokinen = SM GULD! :))))
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hahaha armhävningar för det förlorade laget!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Ser ut som om det är en del fokus på acceleration på små ytor med avslut.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
The great one: Helt klart, vad är det för jävla skitsnack.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Dubbeld: Jokinens skridskoåkning får beröm. Någon fler än jag som tänkt tanken: "Extremt rutinerad spelande tränare"? :))
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Dubbeld:

Ovärdig kommentar om Dahlén.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rico01: en gammal "ryssövning"
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Gött att ha en tränare som faktiskt tränar med laget.

Förstår dock inte varför Dallen försöker fuska med träningen genom att dumpa vatten på sig själv för att låtsas svettas.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Gorkyman: Tyckte alla hade problem, de såg ut som Bambi hela bunten. Har aldrig sett den övningen tidigare.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Otto1: Pääjärvi har lite tufft med åkning m en puck under ena skridskon
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rico01: 2-3 klara!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Kapanen tror att det kan komma presentation av någon ny spelare denna veckan. Man avvaktar med EA och Edfeldt för att Olli ska få möjlighet att känna laget på pulsen och vad man behöver få in. Ca 3-4 (eller om det vare 2-3) spelare är klara redan som inte presenterats (men vi tror ju oss veta 3 iaf). I övrigt väldigt hemlighetsfull.

Edit: 7 försäsongsmatcher, ingen resa till Finland.

Edit 2: Kapanen är lugn gällande ekonomin.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rico01: Kryper i kroppen att lyssna på Lindén (?) går så extremt sakta när han pratar. Har inte ST något bättre att slänga fram?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
JanneH: spekulationer startade när man presenterade den nya tränaren och det var ordförande som uttalade sig. Nubben var det tyst från vilket kan var märkligt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
ST sänder isträningen idag just i detta nu.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
JanneH: Money talks!
Kommentera

2692032 · »