1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581367 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2025487

Sv: IF Björklöven - Timrå IK 2020-01-17
snubb: det som är fantastiskt här är ju att timråspelaren faktiskt håller sig utanför målgården tills backen med armbåge/skridsko KNUFFAR in honom i målgården. Att flytta någon en halvmeter är väl på gränsen mellan kampmoment och interference kan jag tycka.

Sedan som någon skrev tidigare så spelar inte denna situation inte någon roll vilka lag det är, utan att bedömningarna skiljer så förbannat.

Det står i artikeln att om anfallande spelare åker in i målgården av egen kraft ska det dömas bort, men han hamnar inte i målgården av egen kraft här utan blir inknuffad av motståndare.

Att ange "för små marginaler" som skäl till att döma bort blir lite konstigt då det ju inte finns några riktlinjer kring vilka marginaler man ska ha för att det ska bli mål.

Antingen håller man sig till regeln att man ska in av egen kraft för att det ska bort, eller så får man ju skaffa tydliga riktlinjer kring marginaler.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: IF Björklöven - Timrå IK 2020-01-17
Jensen_12: Han får ju inte plats? Timråspelaren knuffas ju in i målvakten eftersom han inte får plats mellan målgården och backen. Hur har du tänkt att Timråspelaren ska komma förbi utan att störa målvakten i det läget?
Ytan han siktar på stängs ju...Kolla på min bild och tänk på att lövenspelaren är på väg bakåt och timråspelaren försöker smita in mellan målgården och backen. Det går inte..

Edit: Men jag håller med om att det verkar vara vitt skilda bedömningar mellan olika matcher. Regelverket bör förtydligas och det gäller nog på fler områden än detta.
Låst ämne