1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581170 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2090708

Sv: Apropå nånting...
Öndulat: Och ska man fortsätta på din positiva linje så tycker jag det är svårt att hitta något annat anslag än det positiva inför framtiden. Precis som i mitt startinlägg i KIK-matchens matchtråd så fanns det ur ren statistisk synvinkel fog att misstänka att Kristianstad skulle bli ett svårare motstånd än vad man kanske trodde på förhand. Sett över hela förra säsongen stod KIK för 46,7% av skottchanserna offensivt i sina matcher i 5v5, efter sju matcher i år har de steppat upp de siffrorna till 54,20%. I KIK-lägret finns det med andra ord incitament att tänka att de är på rätt spår, vilket de själva också verkar göra. Fortsätter de att hålla de där nivåerna kommer poängen sannolikt börja trilla in, så länge man inte sysslar med bottenlagsbeteenden som att dra på sig utvisningar i slutskedet av matcherna med ett måls underläge.

Vi, då? Efter att ha sett söndagsmatchen i efterhand så klingade de där känslorna man hade under själva matchen av, åtminstone en smula. Det låg väldigt nära att tänka att vi skulle komma in till den här säsongen betydligt mer samspelta med tanke på att vi fått behålla så stora delar av truppen, men nya säsonger gör ju att vår omgivning förändras också. Kristianstads exempel i mitt första stycke pekar ju inte minst på detta, det KIK vi mötte förra året är något annat än det vi möter i år. Åtminstone just nu, ska KIK bygga framgång över 52 omgångar så gäller det att de orkar att fortsätta att hålla den där nivån och det är väl det absolut svåraste om inte resultaten kommer.

Det mesta går ju att samla inom det aning klyschiga begreppet "goda vanor", det går att trycka in så extremt mycket i det. Under våra två senaste matcher så har vi bevisat för oss själva att det går att traggla sig igenom de två första perioderna för att sedan lösa biffen i tredje. Det är ett högt spel som kräver att marginalerna är med oss, men ju längre vi orkar vara det offensivt mest drivande laget i match efter match desto större sannolikhet att vi roffar åt oss de där marginalerna. Sen är det jävligt lätt att ha det här lugna förhållningssättet såhär efter två kraftsegrar, men ska jag mejsla ut någon form av tes så är det väl att vi kan ha mer att vinna genom att inte hålla på och rotera så mycket i formationerna.

Rörande kedjan Boqvist - Lundeström - Dahlén så har vi alltså två spelare som i stort sett spelat fler matcher än de totalt antal träningar de har i kroppen. Lundeström hade knappt varit på is innan han slängdes in direkt i matchtempo och även om han lär vara en ledande spelare i NHL om bara något/några år så är jag benägen att vilja se vad Dahléns sinnessjuka offensiva förmåga kan göra för att curla in Boqvist/Lundeström i tempot för att sedan göra en ny utvärdering om några veckor. Lundeström har (likt ex. Lundin inför fjolåret) aldrig egentligen stått för någon nämnvärd offensiv produktion hittills i sin korta seniorkarriär, men att en explosion på den fronten kan vara nära förestående tycker jag definitivt går att skönja när han kliver ner på den här nivån. Sen är han så pass skicklig och talangfull att han bör kunna driva upp den produktionen själv men i sammanhanget känns det som att vi kan ha väldigt mycket att vinna på att få den där kedjan att varva igång på riktigt allvar med Dahléns hjälp. Jag är dock inte helt övertygad om att Freddan resonerar på samma sätt, vilket på samma gång är väldigt lätt att köpa med tanke på hur pass många offensiva hot vi förfogar över.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Jag tycker inte heller att vi ska vara så negativ, det är trots allt två vinster. Och när man läser matchreferat från lövens vinster, med ett eller två sena mål, så heter det i media att lagmaskinen maler ner motståndet! Och det är vad jag tycker hände både mot kik och bik, dom orkade inte stå emot helt enkelt!
Kommentera