1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581130 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2091226

Sv: Apropå nånting...
Timrågogogo: Fast för nån vecka sedan sa han ju att de här NHL lånen var så gott som gratis så varför inte ta in 2 NHL backar på lån då t v? Det är ju trots allt där vi har vår stora svaghet just nu. Våra überlägsna forwards kommer ju inte glänsa om inte uppspelen från backsidan funkar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
JanneH: "NHL-lån" i det sammanhang vi befinner oss i just nu handlar ju till allra största del om väldigt unga spelare med sin ordinarie hemvist i AHL. Vi har redan nu två backar som Westerlund och Ragnarsson (draftade som #44 och #70) som mycket väl kunnat befinna sig mitt i den här snurran om tillfälligheterna för dem studsat lite annorlunda för något år sedan. Westerlund fastnade i Frölunda och kraschade axeln direkt när han kom hit, Ragnarsson tror jag också skadade sig och hamnade utanför direkt när han kom till Rögle. Hade de befunnit sig speciellt mycket längre fram i sina respektive utvecklingar av att ha kuskat runt i AHL i ett-två år, så pass att de kunnat gå in på den här nivån nu och satt ordentlig färg på vår defensiv? Ingen vet, men man kanske inte ska överskatta de spelare som just nu finns tillgängliga allt för mycket. Åtminstone inte när det gäller backar.

Sen verkar det lite vara så att de där allra främsta backtalangerna inte är aktuella för HA, åtminstone inte just nu. Adam Boqvist sket det sig med, sen tror jag att vi varit på såväl Erik Brännström som Timothy Liljegren. Brännström hamnade i ett bottenlag i schweiziska högstaligan istället, och det är väl kanske en fingervisning om att engagemanget från NHL-lagens håll kring exakt var deras prospects spelar skiftar utifrån talangnivå.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
JanneH: nubben har alltid nåt på gång även om det inte skrivs i ST. Hackar backsidan så kommer det säkert in något lån. Finns ledigt i tallnäs så boendet är inga problem.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
JanneH: Tar vi in för många temporära NHL/AHL spelare finns ju en viss risk för "kissa-i-byxan" effekt när de senare försvinner.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
JanneH: Gratis och gratis. Dom ska ju bo någonstans, sen ska dom väl äta och och ha lite fickpengar. Men det är klart, mot för normala säsonger är det billigt.
Kommentera