1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581119 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2100812

Sv: Apropå nånting...
Angående hela det här med Covid och sportens vara eller icke vara i nuläget:

1. Vaccin på gång säger många, men det lär inte vara kommersiellt tillgängligt för allmänheten förrän till våren som tidigast. Det finns liksom inte 6 miljarder doser tillgängliga i nuläget och produktion/logistik tar tid.

2. Vintertid är den tid som är bäst för virusspridning p.g.a. luftfuktighet, folk håller sig mera inomhus etc. Det lär inte direkt minska risken för smittspridning under vintern.

3. Hockeyn har sett rätt hög smittspridning jämfört med andra sporter, antagligen för att det är tätt i båsen/omklädningsrum m.m.

Med tanke på ovanstående så tror jag hockeyn ligger pyrt till framöver. Hur som så behövs det bättre riktlinjer för testande och kanske även specifika restriktioner för idrottarna/tränarna om vi ska komma i mål med säsongen. Det ser ju itne direkt ljust ut när man kollar smittkurvorna i världen/sverige...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Perreman: Jag tror att den största delen av smittspridningen inom hockeyn sker på andra ställen än i omklädningsrummet och båsen. De flesta av spelarna träffar väl andra människor utanför hallen, som i sin tur träffar andra människor osv.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Perreman: Håller med. Däremot kommer nog det beslutet ligga på förbundsnivå, åtminstone för de professionella klubbarna. Skulle regeringen besluta om yrkesförbud för hockeyspelare så krävs det nog en del kompletterande regeringsbeslut.

Hittills har ju ingen yrkeskategori fått förbud mot att utöva sina respektive yrken
Kommentera