1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577909 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2121283

Sv: Timrå IK - Modo back-to-back
Hahl Bundy 2.0: Såg precis tacklingen och det är naturligtvis en bentackling och man har ansvar för det man gör. Borde bli någon match avstängning.
Men en fundering som kom upp för mig är vilket ansvar den spelare som tacklas har.
I detta läge hade det varken blivit skada eller bentackling om Modospelaren tagit emot tacklingen istället för att försöka undvika den.
Han viker undan överkroppen precis när tacklingen ska ske.
Tror det finns idé att lära ut hur man ska agera när man ska bli tacklad open-ice, så slipper vi kanske en del skador i onödan.... Eller?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Modo back-to-back
Tycho: Fast det där är en situation där Timråbacken blir överspelad för att han är för aggressiv, påminner om den som Ragnarsson delade ut på Selin ifjol.

Tycker den är helt solklar och han kommer bli avstängd. Inte MODO spelarens fel alls att han kommer undan med kroppen och att han viker ut högerknäet för att stoppa spelaren. Timråbacken sträcker sig ut till höger med ben och överkropp.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Modo back-to-back
Tycho: Precis som du säger är det här ett problem. Om en spelare försöker luta sig undan en tackling och den tacklande försöker att korrigera med överkroppen så måste benet ut också för hålla balansen. Missar axeln så kommer det då bli en bentackling.

Det borde kanske bli två minuter på båda för kneeing när någon orsakar en bentackling genom att försöka luta sig förbi kroppen.
Låst ämne