1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581991 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2128865

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: såg Linköping - Oskarshamn igår. Tydlig påminnelse om hur mycket bättre det är för mitt mentala och fysiska välmående att Timrå är ett topplag i allsvenskan istället för slagpåse i SHL.

Men nästa gång vi är uppe, då jävlar blir det säker mark redan första säsongen!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Eugen Sandberg: Ska vi tolka Lander väldigt bokstavligt så talar ju ett och annat för en återkomst redan nästa säsong, vilken vi förhoppningsvis tillbringar i SHL. Även med Lander i laget blir det så klart ingen lätt uppgift, de problem nykomlingar drabbas av brukar sällan avhjälpas av några få stjärnförvärv. Men sett till sprängkraften i såväl hans spelartyp, meriter och person så går det väl knappast att hitta ett starkare nyförvärv för just en nykomling.

Den ekonomiska kris som lär följa med i kölvattnet av det här året kommer nog orsaka svåra kriser för ganska många av bottenlagen i SHL, det kan skapa möjligheter att göra det "omöjliga" för en nykomling, det vill säga att undvika kval första året. Vi gjorde det 00/01, men det får nästan betraktas som förhistorisk tid i sammanhanget. Spelplanen är en helt annan nu för tiden, vi hade väl t.o.m. ett flertal spelare som jobbade civilt den gången. Det är en helt annan business numera, men samtidigt är ju den här säsongen ett rejält 'hack i skivan' sett till hur utvecklingen rent generellt sett ut under de senaste 15 åren. Först och främst måste vi klara av den här säsongen i linje med hur vi påbörjat den, och med tanke på hur det sett ut så skulle det framstå som ett praktfiasko om vi inte löser det.

Ett litet tillägg, eller kanske snarare ett litet vedträ (med ett helt gäng inristade frågetecken) bland sillyrykten inför nästa säsong är Sebbe Erixon. Att han har byggt hus i Sundsvall (Bergsåker) är vida känt, och har setts som en indikator på att han kanske "vänder hem" en vacker dag. Faktum är att det huset legat ute för försäljning tidigare, vilket inte nämnts här vad jag kan minnas. Det har väl lite pekat mot att tanken varit att stanna i Karlstad, han blev dessutom tilldelad kaptensbindeln tidigare under säsongen. Plot twist: annonsen är numera nedplockad och försäljningen avbruten. På säljarnas initiativ. Själv har han haft en splittrad säsong som under senhösten präglats av skador. Låt säga att FBK vill frigöra lite löneutrymme framåt transferstopp... just saying.
Kommentera