1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580150 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2143144

Sv: IF Björklöven - Timrå IK back-to-back
Zäta75: Jag hoppas verkligen att du får rätt. Jag vill absolut inte vara pessimistisk utan föredrar att vara optimistisk men de här två mötena med Löven gjorde mig besviken på lagets och vissa nyckelspelares uppträdande. Ser också fram emot att vi får tillbaka Harde och Albin samt får in Patrick W och eventuellt andra nyförvärv i laget. Det är små detaljer som avgör och vi har en hel del saker i spelet som måste förbättras. Uppspelen från egen zon genom mittzonen tex där Löven stänger ner oss hela tiden och får ner vår fart där måste vi hitta en lösning! Sedan tycker jag vi ska spela mycket rakare och direkt på mål i vårt spel typ Mora som inte överraskande har det bästa PP spelet i serien. Vi måste också spela mycket mer disciplinerat och sluta ta idiotutvisningar som ofta i jämna matcher kan bli direkt matchavgörande. Positivt är att vi aldrig ger upp även om vi hamnar i typ 0-3 underlägen och att Freddan till slut har verkat komma igång med matchcoachningen.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: IF Björklöven - Timrå IK back-to-back
Matsg: Uppspelen har varit bra hela säsongen när Harde och Albin spelar. När de och PW som också sägs vara vass på uppspel kommer in i laget så kommer vi lätt att komma igenom lövens försök att stoppa oss. Det är såna detaljer som avgör. Jag är inte det minsta orolig om vi får bara skadefria och Hardegård kommer tillbaka i gammal god form till slutspelet. Ser fram emot fortsättningen och att slå ut löven!
Låst ämne

Sv: IF Björklöven - Timrå IK back-to-back
Matsg: Hade inte Löven haft en knagglig säsong så hade de här mötena sett annorlunda ut, det känner jag mig ganska övertygad kring. Det är bara att jämföra med fjolåret då kraftförhållandet mellan lagen var det diametralt motsatta. Då var det vi som behövde lägga enormt fokus på att försöka hitta vägar att komma åt Löven, men de var så oerhört solida och hade ett så pass bra målvaktsspel att vi aldrig räckte till över 60 min. Inte ens i det fjärde mötet då de inte hade ett piss att spela för (och vi jagade andraplatsen på ett helt furiöst sätt) så lyckades vi. Dalle hade öppen kasse med någon sekund kvar och Cannata gjorde en räddning som knappt går att göra.

Vi fokuserade på att genomföra de här matcherna på det sätt vi brukar, men när vi behövde addera fysik till det hela så blev det tydligt hur våra unga spelare inte riktigt hittade en rimlig nivå på det hela. Walli och Lodin har aldrig haft såhär pass stora roller i de här typerna av matcher tidigare, och nu lär båda bli avstängda i flertalet omgångar framöver. Läropengar för dem, men det här med ”moraliskt övertag” köper jag inte. Löven spelade alldeles för safe för att jag ska känna att de verkligen litade till sitt eget spel, de var enbart ute efter sex poäng. Förståeligt med tanke på deras läge, men inte så mycket till kraftmätning.

Frågan är fortfarande inte huruvida vi ÄR bättre än Löven eller ej, utan snarare hur pass mycket bättre vi är när båda lagen går på max. Svårt att veta det nu, när vi tex tvingades att spela en sån som Ragnarsson i fem mot tre igår. Med tanke på hur hårt vi behövde matcha backar som befunnit sig utanför tre backpar större delen av säsongen så är det samtidigt starkt att vi var så pass nära i de här matcherna. Eloge till Ragge och Lerebäck för hur de trots allt tog sig an uppgiften, sen räckte det inte alltid till.
Låst ämne