1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577913 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2165949

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-12
Andersson: ser hellre Oskars åka ur om vi inte går upp. Blir ett helvete nästa år att slå ut Brynäs eller HV för Ha lagen. Gillar inte det här att bara 1 lag kan gå upp. Gapet mellan SHL och Ha blir ännu större för varje år.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-12
snushane:

Jag tror faktiskt tvärtom, ett litet lag som Oskarshamn kan snabbare anpassa sig och hela verksamheten till en mindre budget och lägre liga.

En klubb som Brynäs eller HV har ju pengarna, men deras omställning kommer vara ett helvete. Det kommer ta tid för dem att genomlysa hela föreningen och se vart dom måste skära ner och frigöra personal för att kunna leva på mindre pengar. Detta kommer ta tid och innan de ens är klara kommer halva försäsongen ha gått.

Oskarshamn kan nog betydligt enklare lägga en budget, dom vet ju hur mycket publik de lockade i HA tidigare. Hur ska Brynäs och HV göra, dom har ju ingen aning hur många marginalåskådare dom kommer tappa eftersom dom aldrig varit i HA, det lär vara rejält svårt att lägga en hållbar budget.

Jag tror faktiskt att Oskarshamn skulle kunna nå bättre sportslig framgång än Brynäs och HV i HA första säsongen eftersom snabbare kan anpassa sig till den nya verkligheten.

Men på sikt när Brynäs eller HV gjort skitjobbet är de ju betydligt svårare att konkurrera mot rent sportsligt än Oskarshamn.
Låst ämne

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2021-03-12
snushane: Pga det växande gapet så vill jag få ner en ”storklubb” i HA, jag tror inte att en sådan med automatik skulle gå upp igen året efter. Fördelen med att större klubbar åker ur SHL kan vara att man ser över snedfördelningen av tv-pengarna, som för närvarande är helt sjukt...
Låst ämne