Timrå IK

581450 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2176475

Sv: Apropå nånting...
Greven: Timrå IK vann även pojk-SM för A-pojkar 1975. Man slog tydligen sensationellt ut Leksand med 2-1 i semin, varefter man vann finalen i Timrå, mot länsgrannen, nej, inte Modo, utan KB65. Jag citerar:

"KB65 var storfavoriter efter deras semifinalmatch mot Frölunda (7-1). Men de var ett slaget lag redan efter den första perioden som var en förstklassig period av Timrå, ledning med 5-1. Två mål vardera av Per Josefsson och Peter Lund. Matti Pauna det femte målet. Timrå spelade tufft och vann i stort sett alla närkamper. Efter deras suveräna första period kom KB65 tillbaka i andra men Timrå avslutade storstilat i tredje och vann matchen med 10-2. Övriga målskyttar i Timrå var Per Sjölander 1 mål, Håkan Persson 2 mål Mats Näslund 1 mål, Peter Lund 1 mål. F.ö. kan nämnas att i KB65 spelade Bengt-Åke Gustavsson".