1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581739 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2188394

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
ionloo: Bör vi ställa upp med samma femmor som sist eller vill man ändra på något tro? Ska exempelvis Oliver fortsättas matchas?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
kattan: Det blir väldigt intressant att se. Jag tycker Björklöven är så inåt helvete svåra att förstå sig på, det är som att deras ojämnhet är deras största styrka på något egendomligt sätt. Organiserat oorganiserade, typ.

Men någon räv har han säkert gömd bakom örat, Freddan. Vem hade t.ex. kunnat tro att Blomqvist helt plötsligt (efter mer än en halv säsong) skulle gå in som center igen i semifinalen? Det fanns inte på kartan för mig. Det är liksom ingen liten förändring heller, jag trodde att vi slagit fast helt och hållet att det var Blomman och Liljewall som var de två konstanterna i tredjelinan, sen kunde vi rulla runt på den andra vingen. Freddan kommer nog aldrig redogöra för hur de resonerar kring de där delarna just nu, men efter säsongen hoppas jag att det dyker upp lite detaljer. Är det så att man aktivt tjyvhållit på Blomqvist som center under andra halvan av grundserien för att dra nytta av vårt stora centerbestånd och därigenom bli mer svårscoutade i det här läget så framstår det hela smått genialt.

Blomqvist ÄR ju center, egentligen, och han inledde säsongen som center. Sen minns jag inte hur det var, men först kom Lundeström in och därefter Olofsson, och efter det har Blomman vingat Liljewall i 40-45 matcher i stort sett. Med tanke på att vi haft betydligt fler centertyper än rena ytterforwardstyper i år (och att Freddan uttryckligen pratat om att det finns en tanke runt det) så kittlar det en smula att tänka att det kan finnas fler varianter som vi ruvar på. Blomqvist har ju knappt tagit ett tek sen i november, och nu klev han in och tekade över 57% i semin. Imponerande. Den där sortens detaljer kan tilta ur motståndarna rejält, och helt plötsligt måste de helt tänka om precis före matchstart i match ett. Smart sätt att skapa oreda i deras gameplan, och helt plötsligt har man plockat åt sig match ett och fått en flygande start på rent rävspel.

Men vad skulle vi ens kunna hitta på i det här läget? Ställa Ohre? Bryta upp förstakedjan och trycka in Eckmyhl i PP? Jag kommer inte på något.
Låst ämne

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
kattan: Nej, Oliver saknar rutin och väger ännu lite för lätt anser jag. Bör ej matchas när det nu gäller så mycket. Hans tid kommer. Kör på som senaste matchen fast PW tillkommer. Såg bra ut i den nya pp formationen.
Låst ämne