1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581782 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2195088

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
På ett eller annat sätt kommer finalen att avgöras. Finns inte på kartan att final/slutpel ställs in 2 år i rad, med Löven och Timrå inblandade båda säsongerna. SHL's slutspel och play out spelas klart oavsett vissa klubbars protester.

Finalen kommer inte att ändra format från bäst av 7 till bäst av 5. För det första skulle den ändringen kommit innan finalen börjat spelas. För det andra får då plötsligt Lövens hemmafördel betydelse. Två raka Lövenvinster så är Löven i SHL. Det kan Timrå aldrig gå med på.

Vet ej vad tävlingsbestämmelserna säger, men Wo kan ju knappast komma i fråga när båda lagen är drabbade, och det ena laget smittat det andra.

Ska man gå på vad serien gav, så är ju Timrå seriesegrare med 25? poäng ned till 3an Löven. Allt annat vad gäller serien måste vara ointressant.

Vad jag förstår måste Timrå ha fördel vad som än händer, om inte också Timrå får ett stort utbrott.
Men blir det inget mer spel, finns två alternativ.

*Både Timrå och Löven flyttas upp.
*Timrå flyttas upp i kraft av seriesegrare.

Kan inte se hur Löven flyttas upp utan Timrå och utan spel.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Nisse på Mon or: Du har helt rätt i att det inte finns en chans att Löven flyttas utan antingen spel eller att Timrå också flyttas upp. Dock så ser jag inte att Timrå heller flyttas upp antingen utan spel eller att Löven också flyttas upp. Serieseger hade ju Löven förra året men det betydde ju absolut noll då. Har dom ändrat betydelsen av serieseger inför denna säsong?
Låst ämne