1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581722 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2201505

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Lub: Sett till säsongen och rimliga förväntningar har väl den här finalen (så här långt) följt ett ganska rimligt mönster. Timrå var överlägsna i serien, Löven dippade stenhårt efter omgång 10 och har blandat toppar med avgrundsdjupa dalar i en majoritet av matcherna. Att man rasar så hårt att man t o m blir utredda för matchfixning säger väl allt.

Men folket på Cmore (som givetvis spelat fickpingis med förhoppningar om en Clash-of-the-Titans-final i 7 akter) verkar tro att Löven 20/21 är lika bra som Löven 19/20. Ijenklien. Bara dom vill och taggar till när det väl gäller.

Sanningen är att Löven, efter dom där 10 första rundorna, varit ett närmast mediokert HA-lag. Hela 4 poäng bättre än Tingsryd, sett till dom 35 sista omgångarna. Starkt att ta sig till final, men det var faen på det berömda att dom lyckades sno 7e avgörande mot BIK, trots 6-1. Och vinsten i den matchserien får nog lika mycket tillfalla den naturlag som säger att BIK alltid är med i toppen, men aldrig med när det avgörs. Tack och lov för oss - är övertygad om att en finalserie mot BIK blivit en helt annan resa.

Men, på Cmore är det så klart jämnt skägg och ovisst, baraCovid som ställer till det. Löven är mycket värre drabbade, trots att det gick 3 veckor från att dom insjuknade tills dess att det åter matchades. Timrå, med senare insjuknande och kortare återhämtningstid är helt opåverkade och flyger fram. Stackars Löven, som inte kan tävla på lika villkor! Hade dom varit lika återhämtade som Timrå hade det förmodligen stått 2-2 i matcher nu, och tidningarna varit fulla av "Vilket lag tror du tar hem RYSARFINALEN?"-artiklar.

Som sagt, sanningen är nog en annan. Som att Löven inte alls är i närheten av sin 19/20-form. Man har fixat en backbrist helt på egen hand (tappat kopplet till fylle-Belov, fått två backar avstängda när man skulle "sätta sig i respekt" i en match som man var helt underlägsna i), och man har en målvakt som inte är i närheten av fjolårs-Cannata. Kolla luckorna över axlarna: Gimli gone Svedberg.

Rent taktiskt ser dom också rätt vilsna ut. Det finns liksom ingen konsekvens. Vissa kedjor checkar stenhårt, ibland. Andra kedjor faller tebaks och börjar försvara vid egen blå. Osynk mellan backar och forwards, med många spelare på liten yta eller 40 meter mellan lagdelarna. Nog av högsta vikt att dom får tillbaka Deilert i morgon, där har dom i a f en back som kan vara snabbt kreativ och manövrera bort press.

Så: läget ser onekligen lite bekymmersamt ut för Löven. Föga förvånande. Med det sagt: dom kan fortfarande krångla sig ur greppet och ta sig upp. Då krävs dock en metamorfos av sällan skådat slag och en hel del manschettdarr i timrålägret. Det som för någon månad sen fortfarande var ett Löven-spöke är idag en icke-faktor. Löven får inte ett skit gratis för att dom är just Löven, utan det är deras prestation som ska göra't. Då är frågan: kan dom lyfta defensiv, offensiv och målvaktsspel sisådär 100% med start i morgon och över 3 raka matcher?
Tvek på den. Men: hockey är hockey. Mirakel händer, och Leksand kunde slå ut Modo trots att dom var ännu mer uträknade än vad Löven är idag. Hockey är, tyvärr, inte alltid en underbar sport.

Dock: vi har 3-1 i matcher, och nästa omgång i NHC Arena. Vi har tagit 3 raka, med målskillnaden 19-5. Ingenting är klart på långa vägar, men nog fan finns det fog för viss optimism. Det k a n gå, pöjkar och flickor. Det k a n gå.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Känns som att Ulf Dahléns inträde i båset har gett oss ett stort självförtroende och ett jädra driv!
Verkar ge hela laget ett otroligt lugn!
Hoppas han blir kvar där länge länge!😍
Låst ämne