1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581752 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2201591

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Knylan: Pengar är a och o. Det är Växjö ett bra kvitto på. Rögle har byggt ett grymt bra lag på liknande sätt.

Jag köper dock resonemanget att det är bra att ha en stark juniorsida. När man som Löven inte har ett a-lag som spelat i SHL på 20 år (Och således ingen gratisplats längre i Superelit man åkte ur 2012) är det dock svårt att behålla spelare när man ska välja hockeygym, man får istället värva hem dom senare i karriären ex Possler eller Ottosson.

Vad gäller Lövens lagbygge i år och ifjol så skulle jag peka på skillnader på tränarsidan, målvaktssidan och hemmapublik som avgörande skillnader samt vissa individer i år som presterat klart sämre. Timrå hade samma lag i år som ifjol men var klart efter oss i tabellen och vann inga matcher. Er framgång beror ju egentligen till 110% på Dahlen och hans påverkan på laget. Tar ni bort han så är ni 20 poäng sämre i grundserien.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Greg P: hade Timrå samma lag ifjol menar du???Sist jag kolla spelade inte Lodin, Olofsson, Blomqvist, Liljevall, Svensson, Reinhardt, Johansson och Lindelöf förra året? Det är större omsättning än vad Löven hade inför i år. Vilka saknar ni, Hardy Häman-Aktell och Oliver Larsen, nån mer? Ja tränarna då, o de är väl de som hela grejen känner jag, har man en sur gammal fågelholk i båset så vinner man inte.
Låst ämne

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Greg P: Shit vad du är ute och svamlar.
Låst ämne

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Greg P: Fast det där är att göra det väldigt enkelt för sig i sitt resonemang. Dahlén är grymt viktigt för det här laget absolut. Men även när han varit borta på landslagsuppdrag eller gått sämre så har laget vunnit. Att han stannade möjliggjorde att Timrå kunde bygga det laget de har idag, det är hans absolut största bidrag, han är ledaren som visar vägen och han kan vinna matcher på egen hand. Men hade vi haft exakt samma lag men med någon annan än Dahlén i första kedjan så tror jag nog vi hade spelat final i alla fall, en spelare gör inte ett lag, det är ett väl använt uttryck men det är så sant. Annars hade väl Edmonton haft 3-4 SC vid det här laget till exempel. Sedan så tycker jag inte alls vi har samma lag som ifjol, stommen är kvar såklart men alla som lämnade byttes ut mot likvärdig eller bättre.
Låst ämne

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Greg P: Tar ni bort Poulin hade ni knappt klarat er till slutspel så många gånger han har räddat er den här säsongen.

Jag fattar inte vart ni Lövenfans vill komma med den här Dahlén grejjen.. Det är knappast en ovanlighet bland föreningar att ha en eller två topp spelare? Är ni så himla avundsjuka?
Låst ämne