1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581246 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2240057

Sv: Timrå IK - Djurgårdens IF 2021-10-16
Olle: Jag fattar inte varför ni lägger skuld på er tränare. Det finns en simpel anledning till att ni ligger där ni ligger. Er trupp är helt enkelt alldeles för dålig.

Jag minns under silly när folk härinne (säger inte att alla här gjorde det) skrev att ni har en topp 6 backsida på pappret, Rajan skulle vara topp målvakt och att play-in är ett rimligt mål. Jag klandrar er inte för att vara optimistiska för jag brukar vara exakt likadan när vi varit nykomlingar men sanningen är att erat lag är sämst på pappret.

Jag har sagt ända sedan start att jag tror (inte vill) att Timrå kommer hamna sist. Det är för svårt för en nykomling att bygga en helt ny trupp med begränsad tid och pengar. Sen vill inte "bra" spelare gå till nykomlingar utan som nykomling får man välja från understa hyllan.

Kollar man på alla nykomlingar senaste 10 åren hur många som undvikit kval första året så ser man att bortsett från året när vi hade utökat ligan och hade 3 nykomlingar så kvalar 80% första året.

Ingen tränare i världen kan träna en trupp till mirakel utan det måste finnas en viss kvalité i laget redan innan tränarbytet. Med andra ord måste Timrå värva bättre spelare och inte betala för en till tränare. Frågan är finns det pengar för nya spelare? Det vet jag inte men finns det inte det så tror jag tyvärr att er enda chans är att blixtra till i kvalet.

OBS Jag vill att Timrå ska lyckas och att jag ser hellre att många andra lag åka ur innan er. Jag skriver bara vad jag ser och vad jag tror om er situation så ta inte mitt inlägg som hets eller att jag ogillar Timrå för det stämmer inte.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Djurgårdens IF 2021-10-16
Jalapeno: Men har också varit tydlig med att forwardssidan varit alldeles för naivt byggd med att ta med sig i princip hela HA truppen. Att Nubben sa play in är en skymf och det som gör att jag har börjat fundera på om Nubben verkligen har kunskapen och är tillräckligt driven att anpassa sitt tankesätt efter den moderna hockeyn i SHL.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Djurgårdens IF 2021-10-16
Jalapeno: Freddan har alltid samma ursäkter till att vi förlorar, de blir ingen skillnad han möter ändå samma spår, vaskar inte om i kedjorna, hans sett att coacha ett lag hur är det? Matchen mot leksand när vi tok lossssssssar oh han tar timeout med 4min kvar, de finns inget laget kunde göra? Varför vänta så länge ta en timeout när det behövs när det börjar rulla in mål istället för att göra det i slutet när allt redan var över? Förstår inte hans tankesätt
Offensiven fungerar inte, vi har problem bakåt, vi får inte in puckarna bla bla bla 😑
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Djurgårdens IF 2021-10-16
Jalapeno: Tror jag skrev topp 10 backsida när vi skrev om det i allafall. men sen har ju mycket hänt på vägen och en del andra lag har värvat på sig.

Skall dock tilläggas att jag fortfarande tycker det finns mer att hämta ur backsidan, framförallt så sätter man inte sina enda 2 renodlade offensiva backar i samma backpar? Speciellt när de är 170 cm långa båda två och väger därefter och har släppt in mest mål bakåt av backparen när de är inne. Sen sätter man de 2 mest trubbiga backarna Erixon och Bohm i samma backpar. Ändå har man inte gjort en ändring bland backarna fast statistiken är så fruktansvärt tydlig. Sen forwardssidan med oförklarlig matchning där man slänger in de trubbigaste forwardsen vid forcering etc. Det i min bok är ledarproblem och att det finns potential än i truppen som inte kommer fram. Även om vi givetvis måste värva..
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Djurgårdens IF 2021-10-16
Jalapeno: Inte för att vara otrevlig men 80% av inläggen här inne har på senaste tiden berört VARFÖR Freddan är fel coach. Det handlar inte isolerat om att han förlorar hockeymatcher, det fattade väl alla att vi skulle göra, utan det är HUR han förlorar hockeymatcher. Nu spelade Leksand i allsvenskan förra gången Timrå var i SHL så jag klandrar inte dig för att missa att väga in den säsongen men för många timråiter är det här bara en repris av förra SHL-svängen, det är samma oflexibilitet som förra gången. Det är konstiga val av formationer, det är tveksamma målvaktsval.

Svårt att stå på sidlinjen och veta till 100% att han är fel, speciellt eftersom många spelare också underpresterar (och många kanske är för dåliga också) men när man ser kroppsspråket på många av spelarna så tycker jag det pekar på ledarfrågan.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Djurgårdens IF 2021-10-16
Jalapeno: Det är helt sant att vi kraftigt övervärderade truppen i allmänhet och backsidan i absolut synnerhet. Jag var en av dem. Men det ena utesluter inte det andra och det är precis lika sant att Freddan/Ante inte är kompetenta nog att leda ett SHL-lag
Låst ämne