1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

583209 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2254700

Sv: Apropå nånting...
KniveN: Jag svarade ju på en. Eller rättade ditt skitsnack snarare. De övriga kan jag kommentera som så att nä, jag tänker inte komma dragandes med förslag till nya lagbyggen. Det vore ju fullständigt meningslöst och vad jag vet eller inte vet är helt ointressant.

Jag kan bara konstatera att det här lagbygget inte duger i den omgivning det befinner sig i. Det är för dåligt helt enkelt. Gör för lite mål och släpper in för många och då blir ofta följden att man förlorar. Det är inte raketforskning.

Varför Nubben satt ihop just det här laget kan jag däremot förstå om jag intar mitt perspektiv från i sensomras ungefär. För jag med min i sammanhanget ringa kunskap tyckte det såg helt ok ut då.

Vad jag har svårare att förstå är att Nubben, han som har det som sin huvudsakliga sysselsättning och avlönas för det, inte såg svagheterna.

Men framförallt förstår jag inte hur man helt verkar sakna all form av handlingsförmåga och förberedelse inför det scenario vi befinner oss i nu
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
mikenomad:
Förra sejouren i SHL gick diskussionerna höga här även då. Då hade spelare gått vidare till NHl etc. Hållander, Dahlén m.fl. Timrå fick miljoner utöver det som erhölls från SHL. Men inga pengar fanns att förstärka truppen med då heller, när man såg att det inte skulle hålla. (Billiga förstärkningar kom, men av tvivelaktig kvalitet).

Jag med flera undrade vart fan pengarna tog vägen. Men svaren uteblev, och om jag minns rätt såg det lite konstigt ut i bokslutet efter säsongen. Historien verkar upprepa sig. Samma misstag, samma tidsbrist för truppsättning, samma brist på pengar, lika dålig trupp. Men samma sportchef och samma Freddan.

Det som skiljer är, att förra gången ville Timrå IK egentligen inte gå upp, det var "för tidigt". Det ville man denna gång. Och klubben tog tacksamt emot stödbiljetter och betalningar för säsongkort, som de flesta lät stå inne när matcherna fick spelas utan publik. Fler än jag satsade mellan 5 och 10 tusen förra säsongen. Det gjorde jag med glädje för att Timrå IK skulle kunna gå upp.

Men vad hände sen? För andra gången på kort tid fick man tidsbrist vad gäller kontrakt med nya spelare. Man kunde ju inte "skriva kontrakt med spelare utan att veta vilken serie man skulle spela i". Varför inte då?

Nu är Nubben i den sitsen att han två gånger på kort tid misslyckats med truppen inför SHL. Starten denna gång är sämre än förra gången. Och det känns redan kört i mitten på november. Helt otroligt. Handlingsförlamningen verkar total, och än har inget hänt under detta uppehåll.

Tänker man verkligen låta allt rulla, och bara se på när haveriet fortsätter. Tror någon på allvar att laget är taggat i kvalet i maj? Vilka "toppspelare" har hunnit lämna vid den tidpunkten?

Alla andra lag i närheten tabellmässigt gör vad de kan för att förstärka laget, men inte Nubben.
Jamen säger en del, det finns ju inget ute på marknaden. "Jag kan inte trolla" säger Nubben.
Tidigare sa han "detta är inte truppen som ska avsluta säsongen", "vi ska spela play in" och senast "vi ska klara oss kvar". Jaha, hur då?

FBgruppen Timrå IK- i med och motgång försökte dra igång insamling till spelarförstärkning. Det rann ut i sanden hos föreningen. Ska man tolka det som att pengar finns eller vad? Eller har man gett upp?

Jag köpte säsongskort i somras. Det blir mitt enda bidrag den här säsongen om inget händer snart. Allt snack kommande säsonger om SHL har tappat all trovärdighet för min del. Risken finns att presumtiva spelare och nya och gamla sponsorer tänker samma sak.

Då är vi tillbaka vid damlag och sociala insatser som styrelsen tyckte var viktigast förra gången det begav sig. Inget ont i det, men hur ser prioriteringen ut?

Kan bara hoppas att min pessimism är obefogad, och att det kommer in några förstärkningar där det verkligen behövs.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Du svarade på ditt sätt att se på ordspråket alla ägg i en korg...

Du klagar på att nubben inte har värvat mer spets, samt på den breda truppen. Då måste du ju tro att det fanns pengar för mer spets som nubben inte har valt att använda? Varför skulle du annars klaga på att det inte har värvats mer spets? Eller tror du att vi hade kunnat byta 4 allsvenska spelare mot 2 spetsspelare på SHL nivå, lönemässigt? Samtidigt så vill du att det ska ha sparats pengar för att förstärka under säsongen, och du ska prata om att någon annan är naiv...
Kommentera